Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048166    
Honlapkeszites

A Premier Táncklub sorozatos gyõzelmei
A Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ idén 9 éves Premier Táncklubja nagy eséllyel indulhat a decemberben megrendezésre kerülõ Ritmus csapatok országos pontszerzõ verseny döntõjén, hiszen az eddigi öt alkalommal több kategóriában is dobogós helyezéssel érkeztek haza a lányok.

A legutóbbi, V. pontszerzõ versenyen november 8-án felnõtt egyéni színpadi látványtánc kategóriában Toplak Dóra „Csak lazán” címû koreográfiájával elsõ helyezést ért el. Gyermek duó színpadi látványtáncban Bunczom Evelin és Bunczom Fanni a második helyezést szerezték meg „Fogj egy sétapálcát” címû produkciójukkal. Showtáncban a junior csapat – Glavák Kata, Komlósi Barbara, Papócsi Petra és Szollár Alexandra – „Mézga család” címû koreográfiája szintén elsõ helyezést ért el, csakúgy mint ugyanebben a kategóriában a felnõtt csapat – Cseh Zsófia, Németh Petra, Põcze Fruzsina, Toplak Dóra és Verkman Nóra – „Chicago” címû koreográfiája. Színpadi látványtánc kategórában a junior csapat „Takarító-NÕK” produkciója – Glavák Kata, Komlósi Barbara, Ludnik Eszter, Papócsi Petra és Szollár Alexandra –, és a felnõtt csapat koreográfiája „Legyen valami” címmel is elsõ helyen zárta a versenyt. A decemberi versenyen kapott pontokat hozzáadják az elõzõ öt verseny pontszámaihoz, s akkor derül ki, milyen eredménnyel térhetnek majd haza a Premier – így városunk – lányai.

Októberi gyõzelemmel is büszkélkedhetnek a „premieresek”, hiszen a Zuglói Táncfesztiválon – amely egy országos amatõr táncverseny – három nevezéssel is indultak, s egy elsõ, két második hellyel abszolválták a versenyt.
Nyugodtan elmondhatják a csoport tagjai magukról, hogy nagyon is jellemzõ rájuk a pontszerzõ verseny mottója, miszerint „A Tánc legyen a szenvedélyed!”. Rengeteget gyakorolnak, balett alapképzésben, színpadi mozgásgyakorlatokban vesznek részt heti 5-8 órában, s teszik mindezt óriási szenvedéllyel, szorgalommal. Ebben nagy segítséget nyújt a lányoknak Salamonné Kuzma Renáta diplomás táncpedagógus, Végh Nóra táncmûvész és Németh Petra, a táncklub vezetõje.
S.E.


2008-11-20 11:18:18


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül