Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760317    
Honlapkeszites

A költészet napja - Irodalmi kávéház, lemezbemutató koncert Zala megyében

A költészet napján utcai versfelolvasást, lemezbemutató koncertet, irodalmi kávéházat, vetélkedõket tartanak a megyében.


Keszthelyen a költészet napi programok csütörtökön kezdõdnek: Mészáros Ferenc, kortárs író, költõ A fény ágyasa címû verseskötetét mutatja be 15 órakor a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban.
 

Zalaegerszegen a költészet napján, pénteken a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Katona Kornél színmûvész közremûködésével középiskolásnak tartanak irodalmi kávéházat, melynek keretében a fiatalok felolvassák kedvenc verseiket, játékos irodalmi vetélkedõn vesznek részt.
A József Attila Városi Könyvtárban Régi idõk regösei címmel a Kis-Hétrét zenekar ad koncertet, majd ezt követõen kerül sor Keresztury Dezsõ (1904-1996) születésének 110. évfordulója alkalmából meghirdetett online vetélkedõ eredményhirdetésére.
A játékos versenysorozatot azzal a céllal hirdették meg, hogy hagyományos és internetes források, valamint önéletrajzírások alapján a középiskolás korosztály mind jobban megismerje a zalaegerszegi születésû író, költõ, irodalomtörténész életútját, munkásságát.
 

Hévízen a Te meg a világ címmel meghirdetett Szabó Lõrinc Nemzeti vers- és prózamondó versenyhez kapcsolódnak a programok. A Kossuth-díjas költõ, mûfordító költészetének emléket állító rendezvény gálamûsora pénteken 18 órakor kezdõdik a Városi Könyvtárban.
 

Nagykanizsán a Kanizsai Kulturális Központ, a Halis István Városi Könyvtár, valamint az intézményben mûködõ Takács László Irodalmi Kör közös délelõtti programot szervez. Kihangosítják a Medgyaszay Ház elõtti teret, mikrofont szerelnek fel, a járókelõk, érdeklõdõk pedig felolvashatják vagy elszavalhatják kedvenc verseiket.
A Medgyaszay Házban 19 órakor Szabó Balázs Bandája az Élet elvitelre címmel kiadott legújabb lemezét mutatja be, a koncerten felcsendülnek a zenekar korábban megzenésített versei.
A költészet napját József Attila születésnapjának emlékére 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.

 

MTI - Kanizsa2014-04-08 08:48:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül