Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319366    
Honlapkeszites

Négy megújult játszóteret avattak a városban

Az elmúlt hetekben, hónapokban négy játszótér újult meg városunkban. Kiskanizsán a Szent Flórián téren és a Bornemissza utcában, valamint a belvárosban a Herman Ottó és a Berzsenyi Dániel utcákban. Az önkormányzat tervei szerint hamarosan elkészül majd egy közös felnõtt és gyermekjátszótér is a városban.

A Szent Flórián téri játszótér avatásán Cseresnyés Péter polgármester emlékeztetett rá, már a korábbi években elkezdtek gondolkodni arról, mi legyen a város játszótereivel, hisz sok felett eljárt az idõ. Egy-egy játszótér teljes megújítása nagyon sok pénzbe kerül, tízmillió forintokban lehetne mérni a költségeket. Két választási lehetõség közül kellett választaniuk. Vagy komplett játszótereket építenek, vagy a meglévõket fokozatosan, az anyagi lehetõségek szerint újítják fel új játékelemek kihelyezésével. Végül ez utóbbi mellett döntött az önkormányzat, az elmúlt évek nagyberuházásaiban részt vevõ vállalkozók támogatásának köszönhetõen.


Közöttük a SADE Magyarország Kft., a Közgép- és a Szabadics Zrt. nevét emelte ki a polgármester, akik nem kevés pénzt ajánlottak fel erre a célra. Végül azokat a játszótereket újították fel, amelyeket nagyon sokan használnak, de a kiválasztásnál figyelembe vették a szülõk véleményét is. A vállalkozóktól kapott 10 millió forintot az önkormányzat kiegészítette, így összesen több mint 20 játékelemet, hintát, mászókát, csúszdát, libikókát sikerült kihelyezni a négy játszótérre.
Cseresnyés Péter azt is bejelentette, az elkezdett munka még idén folytatódik. A keleti városrészben egy szabadtéri konditermet építenek, és az Eötvös téren, a belvárosi rekonstrukció keretében egy új komplett játszótér épül fel. Fontosnak tartják, hogy a jövõ nemzedéke egy boldog nemzedék legyen. Befejezésül Kodály Zoltán gondolatait felidézve – és abban bízva, hogy a mi gyermekeink itt, Nagykanizsán és az országban is boldogan nõjenek fel –, adta át a négy játszóteret a nagykanizsai gyerekeknek.
A kiskanizsai Pipitér Óvoda és a Kiskanizsai Általános Iskola mûsorát követõen Cseresnyés Péter polgármester és Dénes Sándor alpolgármester közremûködésével kisiskolások vágták át a nemzeti színû avatószalagot. Az avatási ceremónia után a fiuk és a lányok azonnal birtokba vették a játékokat.
Ducha Ferenc, a kivitelezõ munkákat elvégzõ Word 2000 Kft. igazgatója arra is emlékeztette a jelenlévõket, hogy az elmúlt pár évben sok minden megújult a városban, s ezek között a gyerekekre is gondolt az önkormányzat. Örültek a lehetõségnek, hogy a vállalkozásuk nyerte el a kivitelezési munkákat, melynek eredményeként a korszerûtlen játszóeszközöket modern, a biztonsági feltételeknek megfelelõkre cserélték ki.
Ezt követõen az avató ünnepség résztvevõi megtekintették a másik három játszóteret is. A Bornemissza utcaiban a játékok mellett piknik padokat is kihelyeztek a felnõttek számára. A Herman utcában régi, a lakóparkban élõknek tett ígéretét teljesítette az önkormányzat. Itt Cseresnyés Péter polgármester Balikó Gyulán keresztül köszönte meg a szülõk, nagyszülõk jelentõs társadalmi munkáját, melynek folyományaként az önkormányzatnak a megrendelések lebonyolításán kívül nem maradt más teendõje.
A játszótér-avató negyedik állomásán, a Berzsenyi lakótelepen az önkormányzat három, három és fél éves ígérete valósult meg, amit egy parkoló építés miatt néhány méterrel távolabb kellett kialakítani az eredeti helyszíntõl. Az anyagi források azonban itt is korlátot szabtak a lehetõségeknek. Balogh László, a terület önkormányzati képviselõje is sokat tett a játszótér kialakításáért, és ezúttal is megköszönte a Berzsenyi „falu” nevében a várostól kapott ajándékot. A sajtónyilvános esemény végén Cseresnyés Péter kiemelte, hogy a vállalkozók jó minõségben végezték el a munkájukat, s örül, hogy áldoztak ilyen célra is. A cégek mellett köszönet illette még a hivatal dolgozóit, a munkákat koordináló VIA Kanizsa Kht-t és mindazokat, akik tettek a játszóterek megújításáért.

B.E.

Továbbik képek a galériában.2014-04-03 09:15:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül