Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788602    
Honlapkeszites

Szombatra várja az érdeklõdõket a Polgári Olvasókör

2014. március 22-én szombaton 15 órától tartja a Kiskanizsai Polgári Olvasókör a Móricz Mûvelõdési Házban hagyományos éves nagyrendezvényét, melyen immár 4. éve átadják szervezetüák erkölcsi díjait, elismeréseit is. Kulturális mûsor keretében emlékeznek meg alapító atyáikról, akik 144 évvel ezelõtt létrehozták az Olvasókört.

A Kiskanizsai Polgári Olvasókör nemcsak jubileumok alkalmával, hanem minden esztendõben fõhajtással adózik azoknak a kiskanizsai elõdöknek, akik vagyonukból ajánlottak föl jelentõs összeget arra a célra, hogy a városrész társasági életét, kulturális és minden hagyományát ápolják, életben tartsák. Ehhez egy saját székház megvalósítását is tervbe vették és meg is valósították – a mai Móricz Mûvelõdési Ház homlokzatán ott a bizonyosság alapító atyáink akaratából.


A szervezet négy éve alapított erkölcsi díjakat, melyeket az Olvasókör további életben tartásáért, a hagyományok és a kultúra ápolásáért a legtöbbet dolgozóknak adnak át köszönetük jeleként. Ebben az évben is három díjazottat választott az Olvasókör vezetõsége.
Hagyományosan kulturális kísérõrendezvényre is várják az érdeklõdõket. Fellépnek mindkét kiskanizsai óvoda kisgyermekei verses-dalos mûsorukkal, általános és középiskolások mutatkoznak be produkciójukkal, az Ávácska Dalkör szakmai, valamint baráti kapcsolatai révén pedig fellép a vendéglátók mellett a Honvéd Kaszinó kórusa, a bajcsai Rezedák, a szlovéniai Gyertyánosi Népdalkör, ismét ellátogatnak a rendezvényre a Swans Balett táncosai, valamint felhangoznak ismert Igricek-dalok is.2014-03-21 09:07:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül