Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315091    
Honlapkeszites

Sajtótájékoztatók az SZDSZ-nél
November 13-án ünnepelte az Szabad Demokraták Szövetsége 20 éves fennállását. Ez alkalomból az országos rendezvények mellett a nagykanizsai SZDSZ is többféle programmal készült. (A Medgyaszay Házban november 9-én nyílt kiállításról már olvashattak lapunkban.)

November 12-én, szerdán dr. Világosi Gábor, az Országgyûlés alelnöke, az SZDSZ országos ügyvivõje, országos tanácsának a tagja látogatott el városunkba. Beszélt az SZDSZ alakulásakor kiadott 150 oldalas programról, amellyel bizonyítható, hogy a párt dokumentálhatóan egyenes pályán mozog, húsz éve a következetesség jellemzõ rá, s nézeteik nagyjából megegyeznek 20 évvel ezelõtti álláspontjukkal. Az elmúlt választásokon õk ígérték a legkevesebbet, s ennek meg is lett az eredménye, mivel az állandó költekezésre buzdított polgárok azokra a pártokra szavaztak, akik többet ígértek nekik, s nem arra, amelyik az ország érdekeit a párt érdekei elé helyezte. Az SZDSZ álláspontja szerint a mai szociális jóléti rendszer nem tartható már fenn sokáig.

November 13-án, csütörtökön Béki Gabriella országgyûlési képviselõ, az SZDSZ országos ügyvivõje, országos tanácsának a tagja tartott sajtótájékoztatót a párt területi irodájában. A foglalkoztatottság kérdéskörérõl, valamint a szociális segélyrõl esett szó. Véleménye szerint tarthatatlan, hogy szociális segélyekbõl ugyanannyi jövedelemhez lehet jutni, mint munkából, mégis, ha ezeket a segélyeket megvonják, még nagyobb nyomorba taszítanak bizonyos rétegeket, akik valóban nem tudnak dolgozni. Szerinte az öregségi nyugdíjminimummal megegyezõ összegû rendelkezésre állási támogatás sem megfelelõ megoldás. A rendelkezésre álló forrásokat eredményesebben kellene felhasználni, valamint az oktatás felõl megközelíteni ezt a problémát, hiszen sokan az átképzés után sem találnak munkát. Munkaadói megrendelésre lenne érdemes szakmákat oktatni.
S.E.


2008-11-17 10:13:06


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül