Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395635    
Honlapkeszites

Március 15-e a magyar nemzet szabadságünnepe

Ünnepi állománygyûlésen emlékezett meg a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeirõl tegnap délelõtt.


Az ünnepségen Egri Gyula tûzoltó ezredes, igazgató köszöntötte az állományt. Az ezt követõ ünnepi beszéd során felidézésre kerültek a március 15-ei események és megemlékeztünk arról, hogy ez a nap a mi ünnepünk, magyaroké. Egyet jelent nekünk a szabadsággal, a hazaszeretettel, amit a magyar nép választott eszményének. Ebbõl az eszmébõl táplálkozva végezzük mi is mindennapi küzdelmünket, az emberi életek megmentéséért, jobbá tételéért.

Március 15-e alkalmából, Egri Gyula, kiemelkedõ szakmai munkája elismeréseként soron kívül tûzoltó fõtörzsõrmesterré léptette elõ Sebestyén József  törzsõrmestert, a Zalaegerszegi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság tûzoltóját.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi helyi szerve ugyanezen idõpontban ünnepélyes állománygyûlésen megemlékezett az 1848. március 15-ei eseményekrõl.

A Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen megtartott ünnepségen vehette át elõléptetési parancsát Ács Bálint Balázs tûzoltó törzsõrmester, a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen pedig Marton Zsolt tûzoltó törzsõrmester.

Ma a megye városaiban megtartásra kerülõ ünnepségeken a helyi kirendeltségek vezetõi részt vesznek és koszorúval állítanak emléket e nap alkalmából - olvasható a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Kanizsa2014-03-15 10:30:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül