Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338240    
Honlapkeszites

Horthy Miklósra emlékeztek
Vitéz Nagybányai Horthy Miklósra emlékeztek vasárnap délután a Kálvin téren a Nagykanizsaiak a Nemzetért Egyesület tagjai.

A megemlékezésen a Magyar Gárda mintegy százötven fõvel, a Nemzeti Õrsereg öt fõvel képviseltette magát. A szervezõk részérõl Ladányi Istvánné köszöntötte a megjelenteket. A köszöntõ után leleplezték Horthy Miklós szobrát. A megemlékezésen elsõként, vitéz lovag Erdõs László nyá. ezredes szólt a hallgatósághoz.

Katonás beszédében köszöntötte az önszervezõdéssel alakult gárda és õrsereg tagjait, majd tényekkel támasztotta alá országunk védtelenségét. Történelmi tapasztalatokra alapozva elmondta, hogy a gyengét eltapossák, az erõs pedig tárgyal. Nekünk õseink és a Szent Korona szellemében, erõsnek kell lennünk. Ezt követõen méltatta Horthy Miklós nemzet és ország védõ szerepét, hangsúlyozva, hogy magyar zsidók ezreit védte meg a biztos haláltól. Az egykori kormányzónk sokak szemében, még ma is fasiszta, nem tisztelik kellõen emlékét. Ebben az országban történelmi igazságot kell szolgáltatni, jelentette ki Erdõs László, majd felolvasta Horthy Miklós a budapesti Gellért téren mondott beszédét. A megemlékezés második szónoka Dósa István a Magyar Gárda Mozgalom országos fõkapitánya volt, aki rövidbeszédében kiemelte, hogy Horthy példaértékû tisztességébõl, becsületébõl, hazafiságából, hitébõl nekünk, mai embereknek erõt kell merítenünk. Õ is ezekkel az értékekkel volt képes kivezetni az országot az erkölcsi, politikai szennybõl és mocsokból. A megemlékezés a Himnusz eléneklésével ért véget.
Cz.Cs


2008-11-17 10:07:45


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül