Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315223    
Honlapkeszites

A Kormányváltó Erõ: Újabb „Propaganda és Valóság”

Göndör István folytatta korábban elkezdett sajtótájékoztató-sorozatát. Ezúttal Orbán Viktor hétfõi, nagykanizsai látogatására reagált, de Cseresnyés Péterrõl is szólt mondandójában „A Kormányváltó Erõ” országgyûlési képviselõje.


Aki tájékoztatóját azzal kezdte, hogy a miniszterelnök március 10-én a szavazatainkért jött, ám közben felavatta a Bajnai-kormány idején eldöntött, uniós forrásból megvalósuló kórházi fejlesztés aktuális ütemét.
- Mélyen hallgatott arról, hogy Cseresnyés úrnak milyen szerepe van a csúszásban. Errõl Marton polgármester úr hosszan tudna beszélni – állította Göndör István. Hozzátéve: „a kampánybeszéddé silányított avató hevületében azt állította, csökkent a kórházak adósságállománya, ez lehet igaz is, de a tény, hogy mindig nagyon magas az adósságállomány és a költségvetések tanúsága szerint 100 milliárdokat vontak ki az egészségügybõl, csak errõl hallgatni kell!”
„A Kormányváltó Erõ” jelöltje szerint sokkal súlyosabb kijelentés, hogy „az elmúlt négy évben 35 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett a városba, azaz a kanizsaiak jó üzletet kötöttek a mostani kormánnyal.” Göndör tovább fûzve ezzel kapcsolatban azt mondta, a mondat elsõ fele is hibádzik, de a második végképp.
- Amennyiben Orbán Viktor igazat mond, márpedig õ csak azt tud mondani és soha nem blöfföl, vagy hazudik, akkor, polgármester úr, hol a pénz? Polgármester úr nem kicsi a felelõssége, az ön válaszán múlik a miniszterelnök szavahihetõsége! Ki mond igazat? – tette fel a kérdést Göndör István.
- Hiszem, hogy a saját és a város érdekében megszólal és elmondja, megmutatja azt, amit a kanizsaiak nem látnak. Ha ennyi pénz érkezett a városba, miért zárnak be üzletek? Végre, egy olyan kérdés, amelyre a Néma Levente helyett az éppen ügyeletes önkormányzati debattõr is válaszolhat. A felelõsségük közös! Kérem, a 61-es, 74-es utakat, talán az M7 autópályát és a letenyei határátkelõt, a katasztrofális csatorna beruházás milliárdjait ne vegyék figyelembe, mert azt még Litter polgármester úr idején készítették elõ, ami a szocialista kormány idejére esik.
Cseresnyés úrnak a hazudozások helyett a választ kellene adnia arra is, miért vették ki a kis településeket a nagy csatorna projektbõl? Miért nem lobbizott, hogy a regionális forrást ne vigyék el Liszó és Surd orra elõl. Milyen magyarázata van? Tájékoztatom, hogy Illés és Fónagy államtitkár urak a parlamenti patkóban ígéretet tettek a felülvizsgálatra, a forrás átcsoportosításra. Ha felemelte volna a szavát, ma nem kellene Néma Leventének neveznem, dupla fizetést felvevõnek az évi 14 perces teljesítményéért. Nem kellett volna többet, mást tennie, mint amit én a Belezna csatorna ügyében tettem. Cseresnyés úr, ha nem jött volna rá, a kanizsaiak már tudják, hogy az ellenükre épülõ javító-nevelõ intézet milliárdjai sem Kanizsát gazdagítják, hanem a debreceni vállalkozásokat, növelve a város helyi adóját. Mondhatnám, ügyes trükk, kétszer lehet eladni ugyanazt. A baj csupán annyi, hogy ezzel a kanizsai embereket alaposan átverte saját polgármesterük, képviselõjük! – így Göndör, majd zárva a sajtótájékoztatót, a következõket mondta:
- Avatni tudnak, lenyúlni tudnak, de arról nem beszélnek, mit hagynak a következõ kormányra, önkormányzatra és az itt élõ emberekre? Nem engedjük tovább átverni magunkat. A Fidesznek és Cseresnyés Péternek mennie kell! Ön a jobboldali szavazókat is átverte.


Kanizsa


 2014-03-14 11:15:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül