Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314820    
Honlapkeszites

Fidesz – KDNP: Választ várnak a kanizsaiak

A helyi Fidesz nevében Bizzer András önkormányzati képviselõ és Karádi Ferenc alpolgármester tartott sajtótájékoztatót „Göndör István nem érdekelt a Simon-ügy tisztázásában” címmel. A megjelent sajtóorgánumok képviselõinek köszöntése után Bizzer András így kezdte mondandóját:


– Az elmúlt idõszak egyik legnagyobb botrányának Magyarországon a Simon-ügy nevezhetõ, amely a Kormányváltó összekapaszkodás, vagy miként is nevezik magukat a baloldali-liberális Gyurcsány-koalíció tagjai, valódi arcát és valódi szándékait hozta nyilvánosságra. Megmutatta, hogy miként is mûködik ez a maffia-szerû szervezõdés az ártatlannak mutatkozó felszín alatt, hogy miként próbálják meg az emberek jövõjét tönkretenni – vetette fel Bizzer András.
Ahogy hangsúlyozta, Simon Gábor külföldi útlevelével és külföldi bankban tartott 240 millió forintjával máig nem számolt el, máig nem tudhatjuk, hogy honnan és mire kellett ez az óriási vagyon. Pedig lett volna, és lenne módja rá, hogy beszámoljon e gyanús pénz eredetérõl. Csak meg kellett volna jelennie az országgyûlés mentelmi bizottsága elõtt, és bemutatni a bizonyítékait, ha persze vannak ilyenek. Vagy Mesterházy Attila pártelnök állhatott volna a bizottság elé, mivel Simon Gábor volt MSZP elnökhelyettes úr elõzetesben van, és ezáltal nincs ideje efféle teendõkre. De õ sem tette meg. Mit is várhatnánk tõlük, ha Göndör István, a nagykanizsai összekapaszkodás jelöltje sem tesz eleget kötelességének, aki pedig a mentelmi bizottság tagja, és mint kiderült, ebben az évben még egyszer sem jelent meg a bizottság ülésein.
Immáron ötödik alkalommal nem ért rá Göndör úr arra, hogy tisztázza kollégája gyanús 240 millió forintos vagyonát. Holott ezért kapja a fizetését. Akkor bezzeg sokat tud beszélni a parlamentben, amikor senki sem hallgatja meg, sokat tud szónokolni mások pocskondiázásával, de amikor a tettekre, a becsületre kerülhetne sor, akkor bezzeg valódi Néma Leventeként hallgat, szabotálja az igazság napfényre kerülését Göndör István.
– Ebbõl csak arra következtethetünk, hogy Göndör István el kívánja sikálni sok pártja közül az egyikben lévõ társának botrányát. Vagy esetleg arról van szó, hogy õ maga is parkoltat pénzeket valamelyik külföldi bankban, vagy abban az egyetlen ingatlanban, a garázsában, amelyik városunkhoz köti?
És persze eközben éhezõ gyermekeinek kér kenyeret álszent módon egy maroknyi tüntetõ élén, akkor, amikor Orbán Viktor miniszterelnök úr éppen a kórház megújulása ünnepén szólal fel.
Ezért is kérdezzük Göndör István képviselõ urat, miért nem jelent meg egyszer sem a mentelmi bizottság ülésén, miközben ez a kötelessége? Mi köze van neki Simon Gábor 240 milliós eltitkolt pénzéhez? Mennyit részesül e vagyonból? És valóban éheznek a gyermekei? Mert akkor kérhetne a párttársaitól és az érdekszövetségeseitõl egy kis pénzt kenyérre abból a bizonyos – Zuschlag által emlegetett – széfbõl – mondta Bizzer András.
– Mindezekre a kérdésekre választ várnak a kanizsaiak. E helyett azonban mit kapnak? Szórólapot, amely tele van csúsztatással, ígérgetéssel. Azt reméljük, hogy ezek már nem kapnak táptalajt a kanizsaiak körében, és nem hiszik el azt, amit Göndör István szórólapján terjeszt – zárta a sajtótájékoztatót Karádi Ferenc.

Kanizsa2014-03-14 10:09:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül