Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314818    
Honlapkeszites

Kósa Lajos az eredménykampányról és a „baloldali katyvaszról”

„Elõször Összefogásnak, most meg kormányváltóknak hívják magukat a szocialisták, akik biztosan a valamikori Wartburg-és Trabant tulajdonosok nosztalgiájára alapoznak, mert azokban volt kormányváltó.” Ezt jelentette ki a Fidesz ügyvezetõ alelnöke, keddi, nagykanizsai látogatásán, ahol a „baloldal identitásválságán” kívül pártja kampánytémáit is ismertette.


A lakossági fórumot megelõzõ sajtótájékoztatón Kósa Lajos elöljáróban elmondta, Cseresnyés Péter invitálására érkezett városunkba. Majd hozzátette azt is, hogy a napokban indult a Fidesznek azon kampányszakasza, amikor országszerte 300 fórumot tartanak közel 100 politikus részvételével.
- Ugyanis azt látjuk, hogy az emberekhez közvetlenül kell eljutnunk – szögezte le a politikus, aki eztán áttért a Fidesz „világos kampánytémáira”. Elsõként az eredménykampányra, amely nagyrészt az „elmúlt három-négy év vitathatatlan, ellenfeleink által is elismert tényeit rögzíti.” Példaként hozta fel Kósa a nyugdíjrendszer megmentését, a nyugdíjak emelését, az ország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését, a devizahitelesek megsegítését, az adósságkonszolidációt az önkormányzatok és az egészségügy esetében, a pedagógus életpályamodellt, a növekvõ gazdaságot és beruházási kedvet, a csökkenõ munkanélküliséget, a növekvõ foglalkoztatást. Ez utóbbival kapcsolatban még azt is kiemelte, hogy „átlépte a négymilliós álomhatárt.”
Tovább folytatva pártja érdemeit, a „nulla infláció” mellett az „igazságos és egyenlõ közteherviselés”megteremtésérõl szintén szót ejtett, melynek értelmében a válság költségeit nemcsak az átlagemberek fizetik, hanem a bankok, a multik, valamint a híradással-kommunikációval foglalkozó cégek is.
A családi adókedvezményt, a nõk a munkába való visszatérésére vonatkozó kedvezményeket - a munkahelyvédelmi programot a védett korosztályoknak - a pályakezdõknek indított programokat, a Gyed extra bevezetését, a nõknél a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazás lehetõségét is eredményeikhez sorolta.
Majd áttért a Fidesz másik kampánytémájára, a rezsicsökkentésre.
-A magyar családokon így lehet jobban segíteni – hangsúlyozta a honatya.
Eközben az ellenfélnek mi a kampánya? – tette fel a kérdést Kósa Lajos, mindjárt meg is válaszolva, hogy „furcsa módon az õ kampánytémáik nem holmi választási programok, nincs is nekik ilyen, mert a baloldaliak szervezetei – akiket nevezzünk katyvasznak - egymástól különálló programokat szoktak közölni.”
- Most épp Mesterházy Attila jelentett be valami programszerûséget, amivel az Együtt 2014 programja tételesen nem stimmel, a DK is mást mond. Ez nem más, mint reményvesztett emberek kétségbeesett próbálkozása – állította Kósa.
Szerinte, ami igazán foglalkoztatja a szocialistákkal kapcsolatban az embereket, az Õszöd (amit nem sokkal késõbb a szocialisták õsbûneként aposztrofált), a Simon-ügy és a Zuschlag-ügy.
- A kampányban indulók magukat is kell, identifikálják, meg még az ellenfeleiket is meg szokták nevezni. Mi erre a baloldali katyvaszra azt szoktuk mondani, hogy ez maga a Gyurcsány-koalíció. A lista elsõ helyezettjei egyébként a valamikori kormány tagjai, illetve az akkori többség meghatározó emberei, akik bennünket sem tudtak elnevezni sehogy, de még önmagukat se – hangsúlyozta a Fidesz alelnöke, azt is, hogy a baloldalnál „óriási a zavarodottság.” Utalva arra, hogy elõször Összefogásnak, most meg Kormányváltóknak hívják magukat. Azzal pedig, hogy az utolsó hónapban elnevezést váltottak, a szavazók teljes megtévesztése volt a céljuk – szögezte le a politikus.
- Rengeteg még a tennivalónk ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk azt a gödröt, amibe a szocialisták beletaszították az ország szekerét – fejezte be mondanivalóját Kósa Lajos, egyúttal biztatott mindenkit: menjen el szavazni.


Telt házas lakossági fórum a HSMK-ban: a szocialista õsbûnrõl, a baloldal maffiaszerû bûnözõjérõl, az „önmagáért beszélõ Simon-ügyrõl”…

Sok más mellett a Fidesz eredményeire épülõ kampányon túl, a kormányzat eddig elért sikereirõl, a választások tétjérõl, de még a cívisváros Debrecen focicsapatáról, a Lokiról is beszélt Kósa Lajos. Ahogy azokról a megszorításokról, amiket regnálásuk alatt vezettek be még a szocialisták.
Kiemelte a baloldal több jelenlegi, illetve egykori politikusát - Zuschlag Jánost is, a „baloldal maffiaszerû bûnözõjét”. Az elhíresült ügyre vonatkozóan azt mondta, hogy két eset áll fent. Vagy valóban nem tudott arról Mesterházy és Gyurcsány, miket ténykedett anno Zuschlag, de ha tudtak róla, akkor mégis kié a felelõsség? A napokban az országos sajtóban egyre gyakrabban jelenik meg hír az egykori szocialista politikusról, Kósa egyben utalva a „legutóbbira”…: „ Megfogták a fenekét…Szép dolog a férfiszerelem, csak ne legyen kötelezõ…”
Az õszödi-beszédrõl: Kósa szerint ez buktatta meg jó pár éve a baloldalt, bár nem ez volt az elsõ átverésük, ugyanakkor az ominózus beszéd – amit maga Gyurcsány Ferenc adott ki – volt számukra az õsbûn.
- Más, amikor Ali baba a negyven rabló elõtt beszél, meg más, amikor a bagdadi piacon – fûzte hozzá.
A fórum résztvevõi – a politikus beszéde után – kérdéseket tehettek fel. Záró momentumként pedig Cseresnyés Péter egy közelgõ eseményre hívta fel a megjelentek figyelmét. Március 21-én, pénteken, 18 órai kezdettel a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Fónagy János, nemzeti fejlesztési államtitkár, Fodor Csaba politológus és Lanczendorfer Erzsébet országgyûlési képviselõ tart elõadást.

Szabó Zsófia2014-03-12 07:56:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül