Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51046097    
Honlapkeszites

KKK programjai 2014-ben

Elfogadták a közgyûlésen a Kanizsai Kulturális Központ (KKK) idei munkatervét, mely tartalmazza a nagyrendezvények, a mûvészeti nevelés és értékközvetítés, a szórakoztató, népzenei rendezvények, a bemutatók, valamint a közösségfejlesztési programok tervezetét is.


A KKK közmûvelõdéi intézményként folytatja tovább a mûködését, és magába foglalja a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központot, a Medgyaszay Házat, a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házat, valamint öt peremterületi közösségi teret (Sánc, Bagola, Bagola-Fakos, Nagyrác út, Bajcsa). Az intézmény célkitûzései között szerepel a közmûvelõdési alapellátás színvonalas megvalósítása, a kulturális munkában érintett és érdekelt társintézményekkel való mind teljesebb együttmûködés, a város és kistérsége polgárai kulturális és szabadidõs igényeinek megfelelõ kielégítése, valamint folyamatos és konstruktív együttmûködés az oktatási intézményekkel és a civil szervezetekkel.
A nagyrendezvények között szerepelnek az állami, helyi ünnepek és évfordulók megtartása. A fesztiválok között a Tavaszi Mûvészeti Fesztivál (március 14-29.), az Igricfesztivál (június 13-14.), a Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztivál (október 10-11.), valamint a Hagyományok Napja és Kiskanizsai búcsú (július 5-6.). A Népmûvelõk Országos Vándorgyûlését május 14-16-ig rendezik meg a Népmûvelõk Egyesülete szervezésében. Az intézmény feladata továbbra is a színházi funkciók ellátása, így idén is három bérlettípus váltható. Megrendezik a Nagy Gáspár versmondó versenyt és a Csengey Dénes Kárpát-medencei vers-, prózamondó és verséneklõ versenyt. Tanfolyamokat, zenei esteket, emléknapot, Helyi Kézmûves Vásárt, családi hétvégét, musical-estet és Szent Iván éji vígasságot tartanak,

V.M.2014-03-08 10:33:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül