Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319963    
Honlapkeszites

Együtt 2014: Propaganda és valóság

A kormányváltó baloldali koalíció képviseletében Bodó László tartott pénteken sajtótájékoztatót, melyen azokról a kanizsai „lehetõségekrõl”esett szó, amik a börtön beruházással kapcsolatosak.

 


Elöljáróban az aktivista a csütörtöki közgyûlésen történtekre tért ki. Elmondta, a legutóbbi soros ülésen az okozta a legnagyobb vitát, hova állítsanak szobrokat - különösen Bethlen Istvánét, aki talán egy alkalommal járt annak idején városunkban. Majd Bodó László áttért mondanivalójára, amit az alábbiakban változtatás nélkül közlünk. „A javító-nevelõ intézet hivatalos honlapján látható a 2014-re tervezett beruházásokra vonat-kozó közbeszerzési terv. A lejárt határidejû projektelemek teszik ki a beruházás mintegy 80 százalékát. A feladatok 20 százalékára kiírt közbeszerzési eljárás még folyamatban van. A dokumentum nyilvánosságra kerülése elõtt, januárban és februárban számos ajánlat-tételi lehetõség lezárult, például az építésre, a kivitelezési tervdokumentációra, a tájékoztatásra, honlap készítésre vonatkozó feladatokra, ahogy projektmenedzsernek, pénzügyi asszisztensnek is csak eddig az idõpontig jelentkezhettek, pályázhattak azok, akik tudtak a lehetõségrõl. Megrázó tapasztalatot szerezhet, aki megnézi az eddigi nyertesek listáját.
- A megvalósíthatósági tanulmány készítõje:
Opus Team Üzleti Tanácsadó Kft., Debrecen;
- Az engedélyes terv készítõje:
Gold Acél Kft., Debrecen;
- A kiviteli terv készítõje:
Gold Acél Kft., Debrecen;
- A rehabilitációs szakmérnöki feladatokat:
Egberstone Kft. Debrecen;
- A tervellenõri (tervezõi mûvezetõi) feladatok ellátása:
PRC Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Debrecen;
- A független mérnöki feladatok ellátása:
IT Specalist Mérnöki Kft. Debrecen;
- Építésügyi szakértõi feladatok ellátása:
KEM-BER Kft., Debrecen;
- Nyilvánosság biztosítása:
Center Consulting Marketing és Pénzügyi Kft. Debrecen;
- Szakmai vezetõi feladatok:
Magyari László, egyéni vállalkozó, Debrecen;
(a javító nevelõ intézet igazgatója)
- Pénzügyi vezetõ és asszisztense:
Jbm Team Bt. Debrecen;
- Tervezõi, mûvezetõi feladatok:
Egberstone Kft., Debrecen;
- Könyvvizsgálói feladatok:
Dr. Nagy László egyéni vállalkozó, Debrecen;
- Mûszaki ellenõr:
KIMA Stúdió, Budapest;

Több száz millió forint, amire Nagykanizsán is lehetett volna találni vállalkozókat. Ha mást nem az úti költséget megtakaríthatták volna. Így lehet Cseresnyés – Kósa módra herdálni a közpénzt és kizárni a kanizsai vállalkozásokat.
A cca: 20 százalékra még van lehetõség pályázni. Most nem sorolom fel, de ajánlom a kanizsai vállalkozások figyelmébe a javító- nevelõ intézet honlapját.
Talán sokan emlékeznek a következõ szó szerint idézetre:
"Az ifjúsági nevelõintézet építésével kapcsolatos felvetésére tájékoztatom, hogy arra vonatkozóan, mely vállalkozókat vonnak be az építtetõk a beruházás során, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának sem hatásköre, sem pedig ráhatása nincs."
Ezek után a kanizsaiak akarata ellenére megvalósított börtön beruházás, csak teher a városnak, ebbõl sem városnak, sem a helyi vállalkozóknak, de még a munkavállalóknak sem lesz bevétele.
Cseresnyés- Kósa és a FIDESZ jobban teljesít!” – állította Bodó László.
Majd Bogár Ferenc, Göndör István kampányfõnöke az elhangzottakkal kapcsolatban még tett két kiegészítést. Miszerint a térfigyelõ kamerák bõvítésérõl is tárgyalt a közgyûlés, ám ezekbõl egy sem jut a javító-nevelõ környékére, pedig Cseresnyés Péter megígérte, hogy mindent megtesz az intézet környékén élõk biztonsága érdekében. Ahogy az ottani munkahelyeket sem a kanizsaiak kapják, ugyanis a környéken nincs olyan szakképzett ember, aki ilyen intézetben dolgozhatna. A javító-nevelõ étkeztetését sem helyi munkaerõvel oldják meg, hanem – mint Bogár Ferenc hangsúlyozta – majd azzal a közétkeztetõ céggel, ami az országban több helyen – például városunkban – is ellátja ezt a feladatot.

Kanizsa
 2014-03-07 11:03:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül