Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320343    
Honlapkeszites

„Szándékoltan gazemberség…”- állítja Ujhelyi István

Eképp minõsített több, „maffiaszerû”, Fideszes intézkedést az Országgyûlés alelnöke szerdai, nagykanizsai látogatásán, melynek alkalmával sajtótájékoztatót és lakossági fórumot is tartott.


Ujhelyi István bírálta azokat a kormányzati döntéseket, amiket a hétköznapi emberek mindennapjaival, a gazdasággal, valamint a demokráciával kapcsolatban hozott meg a Fidesz. A párt számlájára rótta az új választási törvényt is, amivel „nevetséges cirkusszá” tették a magyar választásokat.
- Így nem lehet normális és demokratikus döntéseket hozni – jelentette ki a honatya a sajtótájékoztatón. Ahogy pedig „belenyúltak” ebbe a törvénybe, az nem egyszerûen „kétbalkezésség” volt, hanem „szándékoltan gazemberség”.
- A szavazófülkébe szinte be sem fog férni az a lepedõméretû szavazólap, amin meg kell, hogy találja a választópolgár a képviselõjelöltjét, illetve az országos listáját.
Ujhelyi szerint mindezt azért tették így, mert a Fidesz tudja, hogy „jelentõs kisebbségbe szorult támogatóival”.
- Ugyanis1.8 millió fõt számlál az õ szavazóbázisuk, míg az országban körülbelül 8 millió választópolgár van – így a Fidesz érdeke az, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni.
Április 6-án viszont meg kell kérdezni az emberektõl, hogy „egyetértenek-e a trafikmutyival, valamint azzal, hogy „Putyin gyarmata lett Magyarország”. Egyetértenek-e azzal, hogy ma, az országban a foglalkoztatottság egyet jelent a 48 ezer forintos közmunkával, a szétvert oktatási rendszerrel, illetve, hogy egy vállalkozó napjainkban csak akkor számíthat jövõre, ha belép a Fidesz helyi alapszervezetébe.
- A magyar társadalom viszont ráébredt arra, hogy nem kér a Fidesz hatalmából. Ezért áprilisban, remélhetõleg, új kormányra fognak szavazni – mondta. Ahogy azt is: az ellenzéki összefogásnak van választási programja, addig a Fidesznek nincs.
- Felkészültünk arra, hogy az elkövetkezõ években mi fogunk kormányozni – így Ujhelyi.


Lakossági fórum a választások tétjérõl, az esélylatolgatásról, a Simon-ügyrõl…

A parlament alelnöke elöljáróban a választási törvényekrõl szólt a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központba szervezett fórumán. Ezzel kapcsolatban - sok más mellett – azt emelte ki, hogy „elképesztõ”, amit Orbán Viktor és „csapata” mûvelnek. Viták helyett inkább arra koncentrálnak, minél több botrány legyen – ez a kampánystratégiájuk Ujhelyi István szerint.
A politikus taglalta még azt is, hogy a Fidesz hogyan uralja a médiát is. Minden honnét az õ propagandájuk folyik, bár erre futja nekik, hiszen sok pénz harácsoltak össze a Simicska-birodalomban.
Majd a választásokra vonatkozóan azt mondta, mindez kétféleképpen alakulhat. Vagy jelentõs gyõzelmet arat a baloldali összefogás, vagy marad az apátia, pontosabban, az emberek nem mennek majd el szavazni.
- Ennek pedig az lehet a vége, hogy különösen nagy parlamenti többséget fog alkotni Orbán Viktor pártja. Ettõl mentse meg az országot a sors!
Állampolgári felvetésre a Simon-ügyrõl is elmondta véleményét. „Ez káros és rosszkor jött katasztrófája a szocialista pártnak, ám az MSZP példásan rendezte el ezt az ügyet, hiszen 3 nap után minden tisztségétõl megfosztották.”
- De a Fidesz abban az esetben, ha saját polgármesterei követtek el közönséges bûncselekményéket, hasonlóan cselekedett-e? – tette fel a kérdést zárszóként.


Sz.Zs.

 2014-03-06 07:33:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül