Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314843    
Honlapkeszites

Befejezõdött a Liberális Hét

A környezetkultúra, a környezetvédelem témakörében tartott sajtótájékoztatót Kovács Kálmán környezetvédelmi és vízügyi államtitkár, az SZDSZ Zala megyei és nagykanizsai elnöke és Röst János, az SZDSZ nagykanizsai szervezetének alelnöke, önkormányzati képviselõ a Deák téren felállított Liberális sátorban.


– Nem véletlen, hogy szimbolikusan, a Takarítás Világnapján zárul a Liberális Hét utolsó napja, mely egyben a Zöld programok bemutatkozásának a napja – mondta elöljáróban Kovács Kálmán.
A minisztérium honlapján megjelent az EU-s környezetvédelmi és megújuló energiapályázatok elsõ csomagja, melyben 340 milliárd forint értékben lehet pályázni a szennyvíz és az ivóvíz javítása mellett, a megújuló energia, a hatékony energia elõállítás, az energiatakarékos építkezés és lakásfelújítás témakörében. Azt a javaslatot tette, a város fontolja meg, és hozzon létre a Dunántúlon egyedülállóként az Ipari Parkban egy elektronikus hulladék-feldolgozó üzemet. Ennek nagyon nagy jelentõsége lesz a következõ néhány évtizedben, hiszen teljesen lecserélõdik az elektronikus parkunk. A képcsöves tévék helyett belépnek a plazma televíziók, a számítógépes monitoroknál is generációváltás van, a videomagnók helyett megjelennek a DVD-ék. Mindezek tömeges, milliós darabszámú lecserélt eszközt jelentenek. Gondolja meg a város, hiszen fontos kitörési pontot, a következõ évtized legerõsebb gazdasági területét jelentheti. Aki elõször lép, az lép ebben az ügyben a legsikeresebben. Megfontolásra javasolják, hiszen az autópálya, a vasút, adott esetben akár a légi közlekedés eszközrendszere is hozzájárulhat ahhoz, hogy itt legyen az elektronikus hulladékok feldolgozásának logisztikai központja. Természetesen ebben szakmai segítséget tud nyújtani a környezetvédelemi tárca és a Szabaddemokraták Szövetsége.

B.E.2007-09-25 13:06:30


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül