Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320401    
Honlapkeszites

Még tíz napig várják a választásra buzdító pályamûveket

Még tíz napig lehet jelentkezni az Európai Választási Szakértõk Egyesülete (ACEEEO) által meghirdetett, a fiatalok országgyûlési és európai parlamenti választási részvételére buzdító pályázatra - közölte a szervezet hétfõn az MTI-vel.Áprilisban körülbelül 400 ezer fiatal (18-22 éves) lesz jogosult arra, hogy elõször szavazhasson a parlamenti választáson, õk azok, akik a 2010-es választáson még nem voltak szavazókorúak, de az azóta eltelt idõben nagykorúvá váltak.
Az ACEEEO Te választasz! címmel jelentette meg a kiírást, amely szerint 16 és 24 év közötti fiatalok 20-60 másodperces szpotokkal vagy legfeljebb tíz elembõl álló prezentációkkal indulhatnak.
A pályázat célja felhívni a figyelmet arra, miért fontos, hogy a fiatalok részt vegyenek a választáson, és "szigorúan pártsemleges módon" buzdítsa az elsõ választókat a szavazásra.
Az egyesület március 13-ig várja a pályázatokat, amelyeknek a kiírás szerint "elõ kell segíteniük a választások fontosságának megértését, mintaként kell szolgálniuk a fiatalok számára, ösztönzõleg kell hatniuk a választási részvétel tekintetében, pártsemlegesnek és aktuálpolitikai elemektõl mentesnek kell lenniük".
A választási és médiaszakértõkbõl álló zsûri döntése, valamint a közönségtõl a pályázat Facebook-oldalán beérkezett szavazatok alapján az egyesület értékes tárgynyereményeket oszt ki.

 

MTI - Kanizsa2014-03-04 01:08:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül