Ma 2019. 12 13.
Luca, Otília, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 43793260    
Honlapkeszites

Újra „Nyitott Bíróság” Lentiben

Ma 9 órakor a „Nyitott Bíróságok” program keretében perszimulációs gyakorlatot tartottak a Lenti Járásbíróságon. Ennek során a lenti Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola tanulói a bíróság által elõzetesen biztosított peranyagot feldolgozva, egy fiktív történet bírósági tárgyalását játszották el – tájékoztatta lapunkat Dr. Beznicza Árpád sajtószóvivõ.


A tárgyalás során a tanulók játszották mind a bíró, az ügyész, a védõ, mind pedig a vádlottak és a tanúk szerepeit, a járásbíróság bírája, a bírósági titkára és a tisztviselõje mentorálása mellett. A „tárgyalás” során kihallgatások, perbeszédek hangzottak el, végül a „bíró” ítéletet hirdetett. Ezt követõen a tanulók kötetlen beszélgetés keretében vitatták meg a bíróság dolgozóival az eset erkölcsi tanulságait, illetve az ügy jogi vonatkozásait.

A tanulók által szórakoztató formában elõadott, ugyanakkor tartalmas jogi ismeretanyagot is jelentõ program a „Nyitott Bíróságok” projekt kiemelt területe. A korábbi hasonló gyakorlatokat mind a tanulók, mind a tanárok igen kedvezõen fogadták. A mostani perszimuláció immáron a negyedik volt a Lenti Járásbíróságon a „Nyitott Bíróságok” program életre hívása óta.

Kanizsa2014-03-03 13:10:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül