Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353651    
Honlapkeszites

Lejár a jelöltállítási határidõ

Hétfõ délután négy órakor lejár az ajánlásgyûjtési és jelöltállítási határidõ az áprilisi országgyûlési választásra.


A választáson csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek eddig az idõpontig sikerült összegyûjteniük 500 érvényes ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenõrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.
A hétfõ délután négy órai határidõn túl beérkezõ ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el.
Az ajánlásokat a bizottságok mellett mûködõ irodáknak ellenõrizniük kell. Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfõ délutáni határidõ elõtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok három napon belül, azaz legkésõbb csütörtökön veszik nyilvántartásba.
A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételérõl a bizottságok mellett mûködõ választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n. Mindezek alapján tehát bár a határidõ 16 órakor lejár, a www.valasztas.hu oldalon még egy ideig folyamatosan frissülnek a bejelentett, illetve nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok.
Az NVI internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint már több mint 1100 jelöltet jelentettek be, és több mint 700-at már nyilvántartásba is vettek.

MTI - Kanizsa2014-03-03 06:54:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül