Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353378    
Honlapkeszites

Vona: senkivel nem készülünk koalícióra

Bárhogy is alakul április 6-án a választási eredmény, senkivel nem készülünk koalícióra - jelentette ki a Jobbik elnöke, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Nagykanizsán.


Vona Gábor a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban tartott lakossági fórumot megelõzõen, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az egy hónap múlva esedékes országgyûlési képviselõválasztáson meglepetést szeretnének okozni.
"Nem a második, vagy harmadik hely a cél, mi gyõzni szeretnénk április 6-án" - fogalmazott a jobbikos politikus.
Vona Gábor kifejtette: a lakossági fórumok mellett az internet ad lehetõséget a választóikkal való kapcsolatra, és az aláírásgyûjtésekre is utalva az a tapasztalatuk, hogy már nemcsak a fiatalok támogatják nagy számban a pártot, az egyre népszerûbb a középkorosztály és az idõsek körében is.
A Jobbik három fõ szlogenjét hangsúlyozta, miszerint a megélhetés, a rend és az elszámoltatás áll a párt programjának középpontjában, mert szerintük "erre van szüksége Magyarországnak és a magyar embereknek", amit az elmúlt 24 év nem tudott megadni. "Statisztikai bûvészkedés", hogy a Fidesz arra hivatkozik, 20 éve nem volt ilyen foglalkoztatottság és rend Magyarországon - fogalmazott Vona Gábor.
Közlése szerint a Jobbik munkahelyteremtési koncepciója nem a közmunkára és a külföldre vándorlásra épít, hanem arra, hogy tisztességes bérért biztosítsanak munkahelyet Magyarországon a magyar embereknek. A rendteremtésre vonatkozó elképzeléseik közül kiemelte: a "statisztikai bûvészkedésre" lehetõséget adó szabálysértési értékhatárt 50 ezer forintról 5 ezer forintra csökkentenék.
"Az elszámoltatással fogjuk kezdeni, ha kormányra kerülünk" - mondta, hozzátéve, hogy ennek részeként eltörölnék a mentelmi jogot, az országgyûlési képviselõknek pedig dupla büntetés járna törvénysértés esetén, továbbá feloldanák a titkosításokat. Ez utóbbi nem sértene nemzetbiztonsági érdekeket, mert "nincs nagyobb kockázat, minthogy gazemberek irányítják az országot" - hangoztatta a Jobbik elnöke.
Kitért arra is, hogy pártjával ellentétben sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek nincs választási programja, vagyis azok a pártok, amelyek már többször kaptak bizalmat, ezt most program nélkül kérik a választóktól. Hozzátette, hogy Orbán Viktort és Mesterházy Attilát közös miniszterelnök-jelölti vitára hívja, mint amilyen minden európai országban van választások elõtt. Szerinte "az emberek elsöprõ többsége igényelne egy ilyen vitát".
Vona Gábor sajtótájékoztatóját megelõzõen a fórum helyszínén csendes demonstrációt tartott a Jobbik a devizahitelesek mellett kiállva. A mûvelõdési központ elõtti téren 40-50 szimpatizáns gyûlt össze és hallgatta meg a párt véleményét az eddigi intézkedésekrõl és a szükséges lépésekrõl. MTI Fotó: Varga György
 

MTI - Kanizsa2014-03-01 17:39:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül