Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795717    
Honlapkeszites

Party és disznólkodás, avagy Homokkomáromban zajlik az élet…

Míg az elmúlt hét folyamán egy méretes coca életére tettek pontot, addig az elkövetkezendõ víkenden egy többgenerációs farsangi bulira és festménykiállításra invitálják az össznépi, hangulatos mulatságok kedvelõit.


Homokkomárom elsõ embere, Bodó Tamás „gyakorta” számol be hetilapunknak arról, hogy a közösségformálás –és a társadalmi kapcsolatok megerõsítése végett, idõrõl-idõre különbözõ rendezvényekkel örvendeztetik meg a falu lakóit és persze mindazokat, akik a településhez – így, vagy úgy – kötõdnek. Persze, nemcsak „Komárom” menedzsmentje élénk, ha valami jó muri szervezésérõl van szó, hanem az ott élõ lakók (némelyike) is. Alig egy hete a helyi polgárõrök szerveztek autentikus disznóvágást: egy több mint száz kilós konnektororrú, rózsaszín sertés fejezte be földi életét, azért, hogy hasznosítsa magát – még az örök vadászmezõkre történõ távozása után is – az utókornak: kolbászok, jó cupákos húsok, meg (sok más mellett) töpörtyû formájában.
Természetesen, aki járt már Homokkomáromban, pláne egy igazi disznóölésen, az tökéletesen tudja, hogy épp annyira bõséges az ételmennyiség, mint amennyire a jóféle nedûk. A pálinkák, a borok…Amik aztán megalapozzák a remek hangulatot, bár tény, hogy a falucskában – talán ezek miatt is – sosem zajlik le „simán” vagy rövid idõ alatt a „disznólkodás”.
Ám mindez nemcsak a lucullusi, evéssel-ivással, vagy malackodással egybekötött összejövetelekre igaz. Vélhetõen, a február 28-án, pénteken 17 órakor kezdõdõ – nem elsõ ízben megrendezendõ – „Generációk találkozója” is hajnal hasadtáig fog tartani…Ugyanis a fiatalabb és az idõsebb korosztály számára farsangi mulatságot tartanak az egykor kugli-rangadóknak is otthont adó (napjainkra viszont már megújult) kultúrházban. A rendezvényt a Tüttõ János Nótaklub fellépése színesíti, ám aki még további színekre vágyik, az a rendezvénnyel egy idõben (is)Vejer Mária festõmûvész remekeiben gyönyörködhet…Bár – én már csak tudom – hogy aki Homokkomáromba egyszer belép, az (…ne hagyjon fel minden reménnyel…) olyan „élményekben” részesül, melyek egy életen át felejthetetlenek lesznek…

Szabó Zsófi

 

 2014-02-25 11:46:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül