Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111309    
Honlapkeszites

Farsangi buli, ismeretterjesztõ elõadás és filmvetítések

Az elõttünk álló hétvége kulturális, mûvészeti eseményekben gazdagnak ígérkezik, ugyanis a Kanizsai Kulturális Központ idén is csatlakozott a „Kultúrházak éjjel-nappal” országos rendezvénysorozathoz. A részletekrõl hétfõn sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezõk.

Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója és Farkas Tibor mûvelõdésszervezõ elmondták, a február 28-án és március elsején városunkban tartandó programokkal a saját környezetünkben lévõ értékekre szeretnék felhívni az emberek figyelmét, korosztálytól függetlenül. 


A „Kultúrházak éjjel-nappal” eseménysorozat keretein belül február 28-án, pénteken 18 órától a kiskanizsai Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házba a néptánc kedvelõit várják. Olyan archív filmek megtekintésére, melyek a Kanizsa Néptáncegyüttes életének jelentõsebb mozzanatait örökítik meg 1982-tõl napjainkig – összegezte Tóth István, az intézmény vezetõje.
Ám a jövõ generációra is gondoltak a szervezõk, ugyanis - szintén február 28-án – farsangi jelmezes bulival invitálják a középiskolás diákokat a Medgyaszay Házba. A program egyébként a „Játssz önként!” 6 részes játéksorozat (elsõ) része, melynek összképérõl még azt emelték ki az ötletgazdák, hogy a középiskolások számára kötelezõen elõírt, 50 órás önkéntes munka tartalmas és értelmes eltöltésére is irányul – éppen ezért indította el a KKK. Erre remek hangolódást ad a pénteki, karaoke-val egybekötött party, amelyre minden középfokú oktatási intézménybõl invitálják a diákokat.
A felnõtteket pedig arra az ismeretterjesztõ elõadásra, melyet Bocskor Anikó hipnotizõr, parapszichológus tart a HSMK-ban szombaton, délután 16 órától.
Szintén szombaton a Medgyaszay Házban „Jancsó Miklós emléknapot” is szerveznek: a rendezõ örökhagyó munkásságát estébe nyúló filmvetítéseken keresztül kívánják feleleveníteni.
A programokról a www.kulturhazak.hu oldalról is tájékozódhatnak az érdeklõdõk.

Sz.Zs.

 2014-02-25 07:49:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül