Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320370    
Honlapkeszites

Péntek estig 162 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok

Százhatvankét jelöltet vettek nyilvántartásba péntek este 7 óráig az egyéni választókerületi választási bizottságok, a legtöbben a Fidesz és a KDNP közös jelöltjei - derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu adataiból.


A választási bizottságok a Fidesz-KDNP jelöltjei közül 95-öt vettek már nyilvántartásba országszerte, vagyis az egyéni választókerületek kilencven százalékában már van induló jelöltje a Fidesz-KDNP-nek.
Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP szövetség jelöltjei közül 36-ot vettek nyilvántartásba, a Jobbiknak 21, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek 4, az SMS-nek (Seres Mária Szövetségesei) 2, az LMP-nek, a Magyar Cselekvõ Pártnak, az Új Magyarország Pártnak és A Haza Nem Eladó Pártnak 1-1 jelöltje van már nyilvántartásba véve.
Péntek estig 237 jelöltet jelentettek be, köztük van a már 162 nyilvántartásba vett jelölt, a többiekrõl a bizottságok még nem döntöttek.
Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyûjtöttek 500 érvényes ajánlást.
Az ajánlóíveket hétfõn vehették át a pártok a választási irodáktól, akkor kezdõdött meg az aláírások gyûjtése.
Az egyéni választókerületi választási bizottságoknak a bejelenéstõl számított három napjuk van arra, hogy döntsenek a jelölt nyilvántartásba vételérõl.
Az országgyûlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-ig gyûjthetik az ajánlásokat, addig kell leadniuk az ajánlóíveket az egyéni választókerületi választási bizottságnak.
Pénteken az elsõ országos listát is nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság: a Fidesz-KDNP közös listáját Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vezeti.
Az országos lista bejelentésének határideje március 4., 16 óra.
 

MTI - Kanizsa2014-02-22 07:53:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül