Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319814    
Honlapkeszites

Fidesz – KDNP: Paksi füles és a vörös rókák

A fenti témában tartott sajtótájékoztatót Bizzer András önkormányzati képviselõ és Balogh László önkormányzati képviselõ, az OKISB elnöke.

Állítólag – a legfrissebb hírek szerint – Mesterházy Attila, az MSZP és az úgynevezett baloldali összefogás papírforma szerinti elnöke az elmúlt évben egy francia atomenergetikai óriásvállalattal tárgyalt titokban arról, hogy mikképpen tudna a francia vállalatóriás részt venni a paksi atomerõmû bõvítésében.


Tehát, miközben Mesterházy Attila a kormány paksi atomerõmûvel kapcsolatos megállapodását ekézte, valójában a saját és a pártja üzleti érdekeltségeit képviselte anélkül, hogy errõl a magyar embereket tájékoztatta volna – hangsúlyozta Bizzer András. – Ezért merült fel a kérdés – folytatta, amit mi is felteszünk: igaz-e, hogy Mesterházy Attila az MSZP és a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje titokban tárgyalt, a magyar emberek tudta nélkül egy francia atomenergia-vállalat vezetõivel arról, hogy a paksi bõvítésben részt vegyenek?
Kérjük – szólította fel Göndör Istvánt, válaszoljon erre a fontos, magyar érdeket érintõ kérdésre!
Kérdezzük azt is: mi volt a célja Mesterházy Attilának a titkos tárgyalásokkal?
Újabb 240 milliós bankbetétek létrehozása, mint Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes esetében, vagy esetleg Gyurcsány Ferenc kampányának finanszírozása?
Miért támadják a kormány által megkötött megállapodást olyan emberek, akik az elmúlt években milliárdokat szerezhettek a paksi titkos szerzõdéseik révén?
– Mi a problémája Gyurcsány Ferencnek, Göndör István tulajdonképpeni fõnökének amiatt, hogy egy komoly és felelõs megállapodás köttetett a magyar és az orosz felek között? – vette át a szót Balogh László. – Talán az, hogy nem tudnak milliárdokra szerzõdni a következõ években, mint Józsa MSZP-s képviselõ úr vagy Gyurcsány Ferenc cége?
Mi a problémája annak a cinkos társaságnak – folytatta a kérdések sorát a városatya –, amely az elmúlt évtizedekben kiszervezte a magyar energiaipar szinte egészét a külföldi vállalatok kezébe, úgy, hogy garantálta a profitot ezen cégek számára? Hogy lehet az, hogy miközben a saját zsebeiket tömték a szocialista képviselõkhöz köthetõ cégek a paksi szerzõdések révén, aközben támadják az egyetlen reális és racionális nemzeti érdeket, amely a paksi bõvítést szolgálja?
Ezekre a kérdésekre kellene Göndör Istvánnak válaszolnia – jegyezte meg Balogh László, mert úgy gondoljuk, hogy a titkos és a saját zsebre való játéknak már nincs helye a magyar politikában.
És kérjük Göndör Istvánt arra is, hogy mondja el, szerinte miért jobb egy francia atomenergetikai cég annál az orosz tudásnál, amely évtizedek óta biztonsággal mûködteti a paksi blokkokat?
Amennyiben Göndör István nem tud ezekre a kérdésekre válaszolni, talán megkérdezheti Bokros Lajost, aki a napokban jelezte az összeborulás pártjainak, hogy szívesen csatlakozna hozzájuk újabb csomagjaival. Õ bizonyosan tudja a válaszokat, hiszen egyszer már eladta az ország energiaellátását a külföldi cégeknek, természetesen garantált profitért – zárta gondolatait az OKISB-elnök.

Kanizsa2014-02-21 10:51:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül