Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320630    
Honlapkeszites

A Fidesz mindhárom zalai jelöltje leadta az ajánlóíveket

A Fidesz-KDNP országgyûlési képviselõjelöltjei mind a három zalai körzetben leadták az aláírásgyûjtõ íveket, így hivatalosan is jelöltekké váltak - közölte a három képviselõ szerdán Zalaegerszegen sajtótájékoztatón.


Vigh László, az 1-es számú, zalaegerszegi központú választókerület jelöltjeként elmondta: hétfõn a zalai megyeszékhelyen 1784 támogató aláírást gyûjtöttek össze, és ezeket kedd délelõtt adták le a választási irodán. A legfiatalabb támogató éppen hétfõn töltötte be a 18. évét, a legidõsebb pedig 103 éves.
Kifejtette, hogy a jelenlegi kormány által 2010-ben elindított programot folytatni kell, mert például a korábbi kormányok nem tudták három százalék alatt tartani a költségvetési hiányt, a Fidesz viszont már tartani tudja ezt a hiánycélt, és kikerültünk az európai uniós kötelezettségszegési eljárás alól is. A négy évvel ezelõtti kormányváltáskor 3,7 millió ember dolgozott Magyarországon, ma több mint négymillióan vannak, bevezették a gyed extrát, a rezsicsökkentés pedig továbbra is a kiemelt célok közé tartozik, amelyet újabb aláírásgyûjtõ kampánnyal kívánnak alátámasztani - mondta.
Manninger Jenõ, a 2-es, keszthelyi központú választókerület jelöltje arról beszélt: a hétfõn átvett támogatói íveken 2357 aláírást gyûjtöttek össze a jelöltté váláshoz, s ezeket szerda reggel adták le a választási irodán. Hozzátette, hogy folytatni fogják a támogatói aláírások gyûjtését, arra ösztönözve ezzel mindenkit, hogy minél többen vegyenek részt az április 6-ai választáson.
Cseresnyés Péter, a nagykanizsai, 3-as zalai választókerület jelöltje azt mondta: közel 2600 aláírást gyûjtöttek össze alig 24 óra alatt, s ezeket kedden juttatták el a választási irodába. Kitért rá, hogy Nagykanizsán is várnak további segítõket, akik még gyûjtik az ajánlásokat, mert azt szeretnék, ha a választáson a Fidesz-KDNP pártszövetséget támogatnák a legtöbben.
Az MTI kérdésére a zalai fideszes jelöltek elmondták: tudomásuk szerint Zalaegerszegen keddig 24-en, Keszthelyen 17-en, Nagykanizsán pedig legalább 20-an jelezték a választási irodáknál, hogy jelöltként kívánnak szerepelni az országgyûlési választáson. Vigh László azt is hozzáfûzte: a jelentkezõk közül sokan nincsenek tisztában azzal a szabállyal, hogy a kampányra költhetõ egymillió forinttal el kell számolniuk, illetve vissza kell fizetniük, ha nem érik el a kétszázalékos támogatottságot.

 

MTI - Kanizsa2014-02-19 11:32:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül