Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047999    
Honlapkeszites

Alig másfél év alatt ötvenezer nézõt hozott a hévízi mozi digitalizálása

Alig másfél évvel azután, hogy digitalizálták és 3D-s vetítésekre is alkalmassá tették a hévízi mozit, már ötvenezer nézõt hozott és nyereséget termel az ország leglátogatottabb egytermes vetítõhelye.


Néhány évvel ezelõtt még kérdéses volt, hogy érdemes-e "életben tartani" a hévízi Fontana Filmszínházat, mert az art moziként mûködõ vetítõhely üzemeltetése nem volt gazdaságos - tájékoztatta az intézményt fenntartó hévízi önkormányzat az MTI-t. A városvezetés azonban nem mondott le a moziról, mert a környéken nincs más filmszínház, és mert a városi programkínálatban megkérdõjelezhetetlen fontosságúnak tartotta a mûködtetést.
A testület átgondolta, ezt követõen pedig megszüntette a mûvészmozi jelleget, majd 34 millió forintos, saját forrásból biztosított beruházással felújították és klimatizálták a nézõteret, 2012 augusztusától pedig 3D-s vetítésre is alkalmassá tették a mozit. A vetítõ digitalizálása óta folyamatosan nõ a nézõk száma, idén februárban már az ötvenezredik vendéget fogadták a korszerûsítéstõl számítva.
Papp Gábor polgármester szerint jó döntés volt a két évvel ezelõtti fejlesztés, mert a mozi azóta nemcsak visszahozta a rá fordított összeget, de nyereségesen is üzemel, ami önmagában is ritka a hasonló mozik körében. Hozzátette, hogy az adatok alapján a Fontana Filmszínház már évek óta az ország leglátogatottabb vidéki egytermes mozija, s a helybélieknek, illetve a Hévízre látogatóknak egyaránt természetes, hogy családi programjaikba beépíthetik a mozilátogatást is.

MTI - Kanizsa2014-02-16 09:11:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül