Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353535    
Honlapkeszites

Már nyomtatják az ajánlóíveket a választási irodák

Már nyomtatják a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az áprilisi országgyûlési választásra.

 


Az áprilisi országgyûlési választás egyik újdonsága, hogy már nem ajánlószelvényeket kell gyûjteniük a választáson jelöltként indulni szándékozóknak, hanem ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást megszerezniük.
A választáson indulni szándékozó pártoknak, jelölteknek az országgyûlési egyéni választókerületi választási bizottságnál kell igényelniük az ajánlóíveket. Az igényléseket már korábban is leadhatták a pártok és jelöltként indulni szándékozók, de a választási irodákban csak hétvégétõl nyílt meg az informatikai rendszerben a lehetõség, hogy kinyomtathassák az igényelt íveket.
A péntekig benyújtott igények alapján kiadandó ajánlóíveket az országgyûlési egyéni választókerületi irodák hétfõ reggel 8 óráig nyomtatják ki, és bélyegzik le. A kinyomtatott ajánlóíveket legkorábban hétfõn munkakezdéskor lehet átadni a pártok, jelöltek számára.
Az ajánlóívekre vonatkozó igényeket február 17-e után is be lehet nyújtani a választási irodákhoz, az irodák ezeket érkezési sorrendben dolgozzák fel, és nyomtatják ki az íveket az informatikai rendszerbõl.
Az ajánlóíveket a pártnak a választási informatikai rendszerben rögzített törvényes vagy meghatalmazott képviselõje, vagy ezektõl kapott meghatalmazással rendelkezõ személy, vagy a párt jelöltjeként indulni szándékozó jogosult átvenni (független jelölt esetén az indulni szándékozó vagy meghatalmazottja).
Az ívek kiadásáról átvételi elismervényt kell kiállítani, a jelölteknek az aláírásgyûjtést követõen minden ajánlóívvel el kell számolniuk.
Az egyéni választókerületben indulni szándékozó jelölteknek március 3-áig kell összegyûjteniük az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

MTI - Kanizsa2014-02-15 16:51:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül