Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760480    
Honlapkeszites

Országos Farsangi Fánkfesztivál karneváli hangulattal

A VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház szervezésében idén immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Farsangi Fánkfesztivál a Kanizsa Centrumban február utolsó péntekén és március elsõ szombatján (február 28-án és március 1-jén). Vidám télbúcsúztató, tavaszváró programokkal és ízletes fánkokkal várnak mindenkit.


A kétnapos fesztivál programjait Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház vezetõje, Vörös Vivien Melinda, a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont marketing vezetetõje, Rákhely Árpád, szakoktató és Cser György ismertették.
Ahogy elmondták, az elsõ nap leginkább a fiatalokról, a gyermekekrõl szól majd. Maszkabállal, fánkevõ versennyel, farsangi álarckiállítással és zenés kavalkáddal várják õket. A nap végén, a Fitt Point Mozgásközpont produkciója után kihirdetik a maszkabál eredményeit az álarckészítõ pályázatra pályázó fiatalok között.
A második napon pedig a Velencei Karnevál hangulatát idézõ programra kerül sor 11 órától. A fergeteges maszkás felvonulás az Erzsébet térrõl indul Cser György vezetésével. A zenei kíséretet az Ifjúsági Fúvószenekar biztosítja. A Helikon Táncklub, a Tüttõ János Nótaklub, a Sumatonski Lepi Decki Tambura Zenekar fellépését követõen a fánkcsapatok eredményhirdetésére kerül sor. Országosan elismert zsûri díjazza a fánkokat, köztük Elekes Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, Borda Attila, a Spirit Hotel Thermal Spa konyhafõnöke, Pálfi Zsuzsanna cukrász szakoktató, Pálfi László, a Göcsej Palatinus vezetõje és Rákhely Árpád. Az estet Dobrády Ákos fellépése zárja Daavid könnyûzenei mûsorát és a Gála Társastáncot követõen.
A versenyre február 20-ig várják a csapatok jelentkezését profi és amatõr, ezen belül pedig hozott és helyben készített hagyományos és különleges fánk kategóriákban. A fesztivál fõvédnökei Cseresnyés Péter polgármester és Volentné Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. üzemeltetési fõigazgatója. A szervezõk minden érdeklõdõt sok szeretettel várnak a VI. Országos Farsangi Fánkfesztiválra.

V.M.
 2014-02-14 12:35:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül