Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319824    
Honlapkeszites

Összefogást a válságban
Kardos Ferenc, az MDF Nagykanizsai Szervezetének elnöke a megújult nagykanizsai MDF-rõl, a párt programjáról tartott sajtótájékoztatót október 30-án, csütörtökön az MDF felújított irodájában.

Az MDF Nagykanizsai Szervezete készül arra, hogy egy jobb világ létrehozásában részes lehessen. Most, amikor a pénzügyi- és gazdasági válság a kármentést helyez elõtérbe, mi azt mondjuk: itt az idõ újra gondolni egész gazdaságunkat, politikánkat, Nagykanizsán is.

Mi most a megújulás állapotában vagyunk: nõ tagságunk, sajátunk lett irodánk, az MDF-tagok áldozatvállalásából megújítottunk irodánkat, festettünk, bútoroztunk, rendet raktunk magunk körül és ezt fogjuk folytatni továbbra is.
Válság van, egy lehetõség arra, hogy nagyobbat lépjünk. Lehetõség egy új kezdetre! Válság idején kell azt mondania a hatalomban levõnek: itt a munka, a lehetõség és a felelõsség, megosztom veled, hogy együtt tudjunk dolgozni. De mind országosan, mind helyben e helyett azt halljuk: enyém a lehetõség (a hatalom), a felelõsséget és a munkát pedig osszuk meg! Nem lehet munkamegosztás, felelõsség-megosztás a demokráciában hatalommegosztás nélkül, vagyis nem nemzeti csúcs kell, hanem teljes nagykoalíció, nem költségvetési kiigazítás, hanem válságköltségvetés és új, a társadalmat megtartó középosztályra épülõ gazdasági pálya! AZ MDF üzenete világos: válságban válságegyezség kell legyen, válságköltségvetés, ahova mindenki, MINDENKI bead valamit, KIVÉTEL NÉLKÜL. De amikor jobbra fordul, akkor mindenki, aki befektetett a válság idején, annak mindnek vissza kell kapni a befektetést, s erre most kell garancia! A középosztály pedig nem más az MDF szempontjából, mint a bérbõl- és fizetésbõl élõk, a kis- és középvállalkozók, vagyis mindenki, akik adójával fenntartja a társadalmat!
Sokan kérdezik tõlem, tõlünk, hogy az MDF Nagykanizsai Szervezete miért nem nyílvánít véleményt a várost érintõ önkormányzati ügyekrõl. Elsõsorban azért, mert ma annyira ellentmondásos és feszült a helyzet az önkormányzati testületen belül, hogy igazából nehéz eldönteni: amire reagálnánk, az éppen igaz-e vagy sem. Mi nem tartjuk jónak a vagdalkozást egyetlen oldalról sem, mert az nem viszi elõre az ügyeket, s látjuk, hogy az ebben részt venni nem akaró, ügybuzgó képviselõknek is kényelmetlen ez az ügymenet. Nem vagyunk az önkormányzati testület tagjai, így nem veszünk ebben részt, ami most talán jó is, de így a városért is csak annyit tudunk tenni, hogy kidolgozunk egy valódi fejlesztési elképzelést a mai ötlethalmazokból Nagykanizsa számára. Ennek központjában a kisvállalkozás-barát Nagykanizsa és a termelõ vállalkozásoknak elõnyt adó várospolitika, a nagykanizsai természeti és épített értékeinek szervezett turista látványossággá szervezése, a felsõoktatás további erõsítése, egy átgondoltabb lakáspolitika átláthatóbb gazdálkodású és mûködésû város áll.
Ezen épp oly csendesen dolgozunk, mint helyi szervezetünk megújításán.
Egy fejleményre azonban az önkormányzati testület vitáiból ezúton reagálunk: nem gondoljuk és nem is hisszük, hogy egy ember eltávolítása a testületbõl (legyen az polgármester vagy bármely párt tagja, esetleg független képviselõ) sokkal jobb mûködést, valódi megoldást eredményezne. Lehet, hogy elodáznak újabb problémákat, de nem szüntetné meg azokat. Szerintünk épp válság idején kell kompromisszumokat kötni, együttmûködni. Ha ez nem megy, akkor a teljes testületnek kell felállnia – szerintünk így tisztességes helyi és országos szinten is – és az új választás alkalmával a nagy pártoknak friss erõket felmutatni. Természetesen vannak eredményei e testületnek még így is, s mindenáron való politikai kritika még ezeket is kikezdi.
Aggályosnak tartjuk azt is, hogy a testület belügyei tárgyalása, vvívása közben nem fordít figyelmet a polgármesteri hivatal ellehetetlenülésére, arra, hogy több osztály ember- és erõforráshiány miatt, vagy az egymásnak ellentmondó elvárások miatt – kívülrõl, a városlakó felõl legalábbis – mûködési zavarokkal küszködik.
Mi hiszünk egy jobb világban! Ezért bárkivel, aki tisztességes, hosszabb távon is követhetõ, politikai önállóságán alapuló politikai partnerséget kialakítani, vagy fenntartani velünk, szívesen szövetkezünk akár egy-egy feladat megoldásában is.2008-11-06 08:52:33


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül