Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353421    
Honlapkeszites

A GE-ben dolgozók érdeke is a rezsicsökkentés kiterjesztése az iparra

- Az a párt, amelyik két hónappal a választás elõtt megnyertnek tekinti azt, bizonyosan elveszíti. – foglalta össze a tét súlyát Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetõ helyettese, aki Cseresnyés Péter meghívására a HSMK színültig telt színháztermében – ahogy a köznyelv mondja – Rezsicsökkentõ fórumra érkezett. A pergõ, lényegretörõ elõadás után kérdésekre válaszolt.


- A megoldás a nem profitérdekelt közmûszolgáltatók létrehozása. – szögezte le, utalva arra, Orbán Viktor a versenyképesség érdekében a gazdasági társaságoknál is folytatni kívánja a rezsicsökkentést. A kérdés a nagy gázfogyasztó Fényforrásgyárra vonatkozott, ahol sok kanizsai és városkörnyéki keresi kenyerét. Ezután még a fával fûtõk érdeklõdtek, akik – a fa nem lévén hatósági áras – az önkormányzatok által juthatnak kedvezményes tüzelõhöz, melyre egyre növekvõ összeg áll rendelkezésre. A rezsicsökkentésrõl több felvetés nem is volt, a jelenlévõk számára, úgy látszik, nem kérdés.
A devizahiteleseket biztatta, lépjenek be az árfolyamgátba, hiszen ez nem zárja ki, hogy -
amennyiben tovább folytathatják a kormányzást - késõbb kedvezõbb megoldásra váltsanak.
Megerõsítette a Fidesznek azt a szándékát, hogy rövid idõn belül kivezetik a devizahitel „terméket”,
a bankok esetleges törvénytelen próbálkozásai esetén pedig a bankfelügyelet értesítését
javasolta.
A kijelölt amerikai nagykövetasszonynak írt leveléhez gratulált a kérdezõ, melyre a képviselõ röviden és szellemesen összefoglalta annak lényegét. A nemzeti szuverenitásunkat érintõ másik téma az 1944. március 19. körül kibontakozott vita, melyrõl leszögezte, nincsenek fekete-fehér válaszok. Abból a ténybõl, hogy a német megszállással elvesztettük önrendelkezésünket – melyet csak 1990-ben nyertünk vissza – nem következik, hogy ne lettek volna olyan magyar emberek, akik kollaboráltak a németekkel és részt vettek a zsidók elhurcolásában. De elutasítjuk a kollektív bûnösség elvét, hogy Magyarországot bûnösnek állítsák be. Nem vagyunk egyik környezõ országnál se rosszabbak. – fogalmazott Gulyás Gergely. Más kérdés a magyar állam erkölcsi felelõssége, emiatt fizetünk is az érintetteknek.
- Hogyan lehet ilyen rövid idõ alatt milliárdokat keresni? – erre válaszolni – bár nem ajánlom – szocialista képviselõt kellene meghívniuk. – dobta föl az aznapi aktualitást a vendég, majd elmondta, csak akkor lenne hihetõ Simon Gábornak, az MSZP imént lemondott elnökhelyettesének védekezése (Jóhiszemûen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellõ alapossággal töltöttem ki.), ha több negyedmilliárdos számlája volna, melyek közül egyet elfelejtett beírni. Az Európai Parlamentben és másutt hazájuk ellen dolgozó szocialista képviselõkrõl megállapította, igazi megoldást egyedül azt jelenthet, ha a magyar társadalom – benne akár a Fidesszel egyébként nem szimpatizálók is – egyértelmû üzenetet küldenek: nem kérnek belõlük.

A fórumról készült fotók itt érhetõk el.

Kanizsa

 2014-02-08 10:03:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül