Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54773894    
Honlapkeszites

Vívás: Dobó országos bajnoki címig kardozott...

A vívók kadet országos bajnokságát rendezték a fõvárosban, ahol a Nagykanizsai TE 1866 is indította növendékeit. Amint az már szombaton késõ délután kiderült, nem véletlenül korcsoportjának ranglistavezetõje Dobó István, de bronzérmekben sem volt hiány kanizsai részrõl.
Dobó István elõzõ héten a kadet válogatón már megadta az alaphangot saját szereplésének, hiszen az Eb elõtti utolsó seregszemlén sem talált legyõzõre, most pedig az országos bajnokságon állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Egyéniben Flumbort Sára sem szerepelt rosszul, hiszen végül az elõkelõ harmadik helyig jutott. (Képünkön a vívók edzõjükkel, Piecs Adriennel.)


Csapatban az NTE hölgyei (Flumbort Sára, Vernyel Sára, Kungli Borbála) nyertek bronzérmet, míg a férfiak mezõnyében a nagykanizsaiak egy hatodik helyet gyûjtöttek be.

- Remek érzés ismét országos bajnoki címet szerezni, hiszen ezt megelõzõen még gyermek korcsoportban voltam elsõ, azt követõen korosztályos bajnokságokon második helyeket szereztem - mondta a gyõztes, Dobó István. - Az elõjelek nem voltak rosszak, hiszen a ranglistát is vezetem és a versenyen is jól haladtam elõre, még a döntõ is egyértelmû volt. Az 15:5 lett, tehát valóban simán alakult. Mint ahogy az is, hogy utazhatok az idei jeruzsálemi korcsoportos Európa-bajnokásgra és a plovdivi világbajnokságra is.

P.L.2014-02-03 09:56:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül