Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314714    
Honlapkeszites

Göndör: Propaganda és valóság 3.

„Miért vagyunk hátrányban a hasonló településekhez képest?” – tette fel a kérdést Göndör István pénteki sajtótájékoztatóján. Az Együtt 2014-PM országgyûlési képviselõjelöltje az eseményen Cseresnyés Péter javadalmazásáról, különbözõ fejlesztésekrõl is szólt, ezek mellett pedig – csakúgy, mint korábban – ismét nyílt vitára hívta Nagykanizsa elsõ emberét. Az elmondottakat sajtóanyagban összegezte Göndör István, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.


„Cseresnyés Péter presztízsbõl, és önös anyagi érdekei miatt az országgyûlési képviselõsége mellett a polgármesteri székre is igényt tartott. Jól jött, jól jön a dupla fizetés, fõleg úgy, hogy csak 16 %-os jövedelemadót kell utána fizetni, amit meg is szavazott minden lelkiismeret furdalás nélkül. Havi 350 ezer Ft többlet a számlájára, a két munkakörben. Ennyi pénzért, egy minimálbéres munkavállaló majdnem féléven keresztül robotol! Cseresnyés Péter ezért nagyon keveset tett! Józan ésszel gondoljuk meg, lehet-e 2 egész embert kívánó munkát egy idõben végezni, felelõsségteljesen, tisztességesen? A „polgári” lelkiismeretrõl ne is beszéljünk? Itt a példa, bizony nem!
Mindkét munka sikertelen, szánalmas, mert a város nem fejlõdik, csak a korábban a Gyurcsány-Bajnai kormány által támogatott (kórházi, belvárosi, és csatorna) projektek, vagy a minden nyugat-dunántúli nagyvárosnak az operatív programban félretett pénz érkezik a városba, mint a belvárosi rekonstrukció második üteme esetében. Bátorfi igazgató úr a kórházi kivitelezés kezdetekor a sajtótájékoztatón mondta, „akikkel együtt nyertünk 2010 áprilisában, már avatnak”. A mostani avatáson az új igazgató szintén hivatkozott a több mint öt évvel ezelõtti elõkészítésre.
Cseresnyés Péter csak avatni tud, az elõdei munkájából él! Adódik a kérdés mit hagy maga után, mit avathatunk jövõre? A jelenlegi kormány is támogatja több város projektjeit. Így volt ez 2010 elõtt is!
Nagykanizsa minden évben kapott egy-két nagy beruházásra külön forrást.
Ezekért keményen lobbizni kellett, ezeket határidõre elõ kellett készíteni. Ehhez az kell, hogy a polgármesternek legyen jövõképe a városról, a térségrõl, és legyen a Fideszen belül lobbi ereje! (2010-ben Cseresnyés Pétert a Fidesz még a harmadik helyre sem tartotta alkalmasnak a megyei pártlistán!)Ha a polgármesternek nincs jövõképe, akkor minden marad az enyészeté, nem fejlõdik semmi. A kudarc miatt akar Cseresnyés Péter távozni a polgármesteri székbõl! Lehet, hogy a kanizsai FIDESZ frakciónak is terhére van a sikertelen polgármestere?
Futballstadionok, uszodák, épülnek mindenhol az országban, mert a miniszterelnöknek a foci a hobbija. Cseresnyés Péter még ezt a lehetõséget sem tudta kihasználni a város érdekében. Még Kozármisleny is 400 milliót kapott futballpálya építésre. Nagykanizsa egy fillért sem kapott, nincs is a listákon! A térség sportszeretõ polgárainak szemét kiszúrták néhány mûfüves pályával. Az Olajbányász stadiont, a létesítményeivel egyetemben egy milliárd forintból át lehetett volna építeni.
Hogyan fejlõdhetne a sportélet, infrastruktúra nélkül? Annyi tornaterem sincs a városban, ami a tornaórák megtartásához kellene! Gyermekeink más városokba és külföldre mennek, mert itt nem találnak sem a munkában, sem a szabadidõben megfelelõ lehetõségeket. A leépülés biztos jele, hogy mára megszûnt a sportorvosi ellátás is Nagykanizsán, mehet Zalaegerszegre, akinek ilyen igénye van.
A fejlõdéshez az kell, hogy a polgármester küzdjön a városért, más városvezetõkkel versenyezzen a forrásokért. Képzeljük el Cseresnyés Pétert, amikor Kósa Lajossal, vagy Lázár Jánossal küzd a térségi forrásokért. Szerintem ebben a körben Õ meg sem mer szólalni. Az a szerep jutott neki, mint az országgyûlésben, hallgatni!
Cseresnyés Péter „NÉMA LEVENTE”- ként ül az országgyûlésben! 4 év alatt 56 percet be-szélt! Ez évente 14 perc! Önmagáért beszél! Az Országgyûlésben gombnyomogatóként mindent megszavazott, amit a FIDESZ kért tõle. A munkanélküli segély 9 hónapról 3 hónapra történõ csökkentését, több mint húsz új adót, a trafik-, a föld-, és a pénztárgép mutyikat, a kamarai regisztrációs díjat…
Cseresnyés Péter álljon a nyilvánosság elé, számoljon be tevékenységérõl a „14 PERCES NÉMA LEVENTE”! Kérjen bocsánatot az eddigi tehetetlenségéért!
Számoljon be a 8 éves alpolgármesteri, polgármesteri semmittevésérõl, adjon számot arról, hogy miért nem épül itt egy korszerû uszoda, vagy egy sportcsarnok, fedett futballpálya? Hasonlóan, mint az 1500 fõs Felcsúton.
Nem lehet felmutatható teljesítmény és következmények nélkül a köz alkalmazottjának lenni!
Ezt a sikertelen embert megszenvedte a város, ezért környezetével együtt távoznia kell a közéletbõl.
Cseresnyés Pétertõl ismételten megkérdezem:
- a 61-es út mikor lesz kész?
- miért csúszott éveket a kórházi rekonstrukció?
- miért ilyen nyomorúságos módon valósult meg a csatornázási beruházás?
- miért nem felelnek meg a kanizsai vállalkozások a közétkeztetésnek?
Számos kérdésem van még, mint a Nagykanizsaiak többségének, amelyekrõl nyílt vitára hívom.”

Kanizsa2014-01-31 11:33:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül