Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046508    
Honlapkeszites

„Szöveg-tûzi játék”

A Magyar Kultúra Napját, a verskedvelõket Fa Ede „Szöveg-tûzi játék” címû irodalmi estjével köszöntötte a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó.

A Vargovics József, Fa Ede, Liszói Gyuricza József néven publikáló alkotó egy újabb nevet vett fel. Téli Tamás a versek címeiben is elõtûnik. Úgy érzi, ha egy álarc mögé bújik, mindig tud valami újat mondani. Ezek közül a Fa Ede nevet használja a legszívesebben.


Az est a kultúra napjára írt A Himnuszhoz méltó versrõl címû posztmodern mûvével indult, majd elhangzott a Téli Tamás fölrettenése címû, melynek megírására a Fõ úton kisbabájával sétálgató anyuka inspirálta néhány éve, amikor az a hír járta be az éter hullámait, hogy egy kisbolygó a Földünkhöz közelít nagy sebességgel. Az anya és gyermeke szép látványa az élet továbbvitelét jelzi: „Szép kismama/ egy csöpp/ gyerekkel./ Rügyek/ hangján/ derût cserélnek.” A következõ motívumban a kismama iránti féltését összeköti a másik kismama, a Földanya iránt érzett aggodalmával: „Föld?/ Gyermekkocsi! A remény megy – / véges/ útján a végtelenbe.”
Az esten még elhangzottak haikuk és Krisztus-versek is.

B.E.2014-01-27 09:53:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül