Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54777158    
Honlapkeszites

Téli programokat kínálnak a nemzeti parkok

Változatos programokat kínálnak Magyarország nemzeti parkjai a január 25. és február 8. közötti hétvégéken.A Hévízi-tónál a környezõ védett területek téli élõvilágát figyelhetik meg a túrázók, a szalafõi túrát választók pedig azt is megtudhatják, hogyan készül a tökmagolaj.


Változatos programokat - egyebek mellett téli nyomkeresést a Velencei-tónál, saslest a Hortobágyon és madárgyûrûzést a Jági-tónál - kínálnak Magyarország nemzeti parkjai a január 25. és február 8. közötti hétvégéken. A Hévízi-tónál a környezõ védett területek téli élõvilágát figyelhetik meg a túrázók, a szalafõi túrát választók pedig azt is megtudhatják, hogyan készül a tökmagolaj.

 

A Téli túrák nemzeti parkjainkban elnevezésû programsorozat részeként a nemzeti parkok több mint húsz ajánlattal várják a túrázókat a január 25. és február 8. közötti hétvégéken. Ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is eljuthatnak az érdeklõdõk, amelyekre más idõszakban nem lenne lehetõségük - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.
A túrák közül kiemelkedik az immár hagyományosnak tekinthetõ Transzbükki átkelés, amelyet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság január 25-én Erõss Zsolt emlékére szervez. A túra résztvevõi több fokozottan védett területet, köztük a különleges szépségû Leány-völgyet is megtekinthetik.
A szársomlyói Kikerics túrán a vidék értékes növény- és állatvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók február 1-jén és 8-án. Az Aggteleki-karszton és a Tõserdõn erdei állatok életjelei után nyomozhatnak az érdeklõdõk, a Biharugrai-halastavaknál az itthon telelõ madarakat, a Hévízi-tónál a környezõ védett területek téli élõvilágát figyelhetik meg a túrázók, a szalafõi túrát választók pedig azt is megtudhatják, hogyan készül a tökmagolaj.

 

MTI - Kanizsa

 2014-01-24 19:13:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül