Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319914    
Honlapkeszites

A Fidesz alantasnak és kisszerûnek tartja Göndör István sajtótájékoztatóját

Ma koradélután sajtótájékoztatón reagált Tóth Nándor és Jerausek István fideszes önkormányzati képviselõ Göndör István Együtt – PM-es országgyûlési képviselõjelölt ma délelõtti „Propaganda és valóság” címû sajtótájékoztató-sorozatának második fejezetére. Tóth Nándor elöljáróban leszögezte nem tudnak és nem is akarnak a kampányretorika olyan minõsíthetetlen mélységeibe süllyedni, mint tette azt a baloldali összefogást megtestesítõ Göndör István.


- Göndör István mai sajtótájékoztatóján keszonbetegséggel fenyegetõ mély szintre süllyedt. Alpári stílusú rágalmai, személyeskedõ stílusa, valótlan állításai – például a város helyzetére, fejlõdésére vonatkozóan – arról árulkodnak: kezd nála elszakadni a cérna – kezdte mondandóját Jerausek István képviselõ, majd így folytatta:
- Érzi, tudja õ is: a nagykanizsaiak nem kérnek többet a Gyurcsány-korszakból és az olyan hazug alakokból, mint Göndör István, aki a Gyurcsány-korszakban, a szocialisták frakcióvezetõ-helyettesként, szószólója volt a megszorításoknak. Õ is azok közül való, akikrõl Gyurcsány Ferenc bevallotta: hazudtak reggel, éjjel meg este. És Göndör István ma is ugyanúgy hazudik a nagykanizsai családok szemébe.
-Göndör István miközben sorra szavazta meg a Gyurcsány-program megszorításait, eközben volt bõr a képén azt kezdeményezni, hogy a parlamenti képviselõi béreket emeljék és kapjanak adómentességet. Mindannyian pontosan emlékszünk rá, hogy ugyanõk az elsõ Gyurcsány-kormány alatt bebizonyították, mennyire alkalmatlanok voltak az ország kormányzására, a családok védelmére, a munkahelyteremtésre.
- Ma újra együtt vannak azok, akik egyszer már tönkretették az országot és a családokat, itt Nagykanizsán is.
- Azt mondták nem lesz gázáremelés, aztán 15-ször emelték a rezsit.
Háromszorosára a gáz és kétszeresére a villamos-energia árát. Elérték, hogy
2010-re már a magyarok fizették Európa legmagasabb gázárát és a 2. legmagasabb áram árat.
-Elvettek egy havi nyugdíjat. Elvettek egy évnyi gyest. Eltörölték a gyerekek után járó adókedvezményt. Megduplázták a munkanélküliséget. Több mint negyedmillió embert tettek munkanélkülivé. Elvettek az emberektõl egy havi munkabért. Bevezették a vizitdíjat.

 


- Ezzel szemben Magyarország ma végre jó úton halad és jobban teljesít. Ma 22 éves csúcson van a foglalkoztatás, már több mint 4 millió ember dolgozik, a magyar munkanélküliségi ráta pedig 2013-ban az európai átlag alá csökkent.
Egyre többen élnek meg munkából segély helyett itt Nagykanizsán is - vette át a szót Tóth Nándor képviselõ, aki jelenlegi kormány ciklus alatt elért eredményekre emlékeztette Göndör Istvánt.
- A munkavállalók és családok megélhetését ma alacsony adókulcs, családi adókedvezmény, kiskeresetûek adócsökkentése, gyed-extra és rezsicsökkentés segíti. A Fidesz-kormány béremelési programokat indított a pedagógusoknak, az egészségügyi dolgozóknak, a szociális és gyermekvédelmi dolgozóknak. Szemben a Gyurcsány-korszakkal, amikor a közszférában fizetéscsökkentések és leépítések korszaka volt. Mindemellett a Fidesz, ahogy vállalta, teljesítette: a nehéz gazdasági helyzet ellenére megvédte a nyugdíjakat, és nyugdíjemelést hajtott végre.
- Ma is ugyanazok vannak együtt a bukott baloldalon, akik egyszer már tönkretették nemcsak az országot, hanem a nagykanizsai családokat is. Ha tehetnék, újra megszorításokkal sújtanák a magyarokat.

A Gyurcsány-koalíció eltörölné a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményt, a kisgyermekes édesanyáktól egy tollvonással elvenné a gyed-extrát, és csökkentené a minimálbért.
- A választás tétje a nagykanizsaiak számára is az, hogy Magyarország tovább tud-e erõsödni, vagy hagyjuk, hogy visszajöjjön az új Gyurcsány-korszak, amely egyszer már tönkretette nemcsak az országot, hanem az itt élõ családokat is.

Kanizsa2014-01-24 17:42:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül