Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55398642    
Honlapkeszites

Göndör: „Miért akar Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ lenni?”

Göndör István folytatta múlt héten megkezdett, „Propaganda és valóság” címû sajtótájékoztató-sorozatát. A pénteki eseményen Cseresnyés Péterrõl mondta el véleményét. Az Együtt-PM képviselõjelöltje által elmondottakat – a rendelkezésünkre bocsájtott sajtóanyag alapján – szöveghûen közöljük.


„Cseresnyés Péter az országgyûlési választásokon indul, és ennek indokát nem mondta el a nagykanizsai polgároknak. Nem tudja senki az okokat, miért hagyja el a polgármesteri hivatalt.
Nem tartozik ez a választóira? Dehogynem, csak nem meri elmondani az igazságot. Állítsa ki Karádi és Bizzer képviselõket – hiszen mindig õk beszélnek helyette – mondják el a magyarázatot! Igenis joguk van a nagykanizsaiaknak tudni, miért döntött így.
Miért fúrt minden korábbi polgármestert, most meg olajra lép!
Mi elmondjuk: Cseresnyés Péter megbukott, mint polgármester, ezért elhagyja a várost, országgyûlési képviselõként akar mûködni. Nem használhatom a dolgozni szót, mert eddig országgyûlési képviselõsége minõsíthetetlen, jellemezni a „Néma Levente” kifejezéssel lehet. 4 év alatt a választói érdekében 56 percet beszélt a parlamentben.
Ez évente 14 perc, talán világcsúcs! (Igaz, van ennél rosszabb is!)
Gondolják el, 4 év alatt 56 perc, gondolom, mindenki vállalná ezért a juttatásért. Évi 14 perc!
Persze, nem voltak ott Bizzer és Karádi képviselõk, akik helyette beszélhettek volna.
Mindezért a semmittevésért a polgármesteri fizetésével együtt 1.5 milliót kap havonta. Megszavazta a 16 %-os jövedelemadó bevezetését, ezzel havi 350 ezer Ft-tal többet vitt haza, míg a minimálbéren élõk jövedelme az adó bevezetésével csökkent. Így válik igazzá a szlogen, hogy „Magyarország jobban teljesít.”
A „Magyarország jobban teljesít ez csak Cseresnyés Péterre és párttársaira igaz, akiknek az adócsökkentés havi több százezer forintos jövedelemnövekedést eredményezett.
Mert õk megszavazták ezt a mérhetetlenül igazságtalan adórendszert. Õk dõzsölnek, az egyszerû, kis keresetû emberek élete kilátástalanná vált. A bolti kereskedelmi árak az egekbe szöktek, tranzakciós díj, biztosítási adó, telefonadó a mindennapok nyomorúságát jelentik.
Cseresnyés Péter álljon a nyilvánosság elé, számoljon be tevékenységérõl a 14 perces „Néma Levente”. Kérjen bocsánatot az eddigi tehetetlenségéért!
Számoljon be a 8 éves alpolgármesteri, polgármesteri semmittevésérõl, hiszen csak a korábban elkezdett, akkor általa bírált – mint a belvárosrekonstrukció – projekteket folytatta.
Korábban más városok vezetõit hívta Kanizsára, de ezt hamar abbahagyta, mert nagy a kontraszt, azok között, akik megfelelõ lobbierõvel rendelkeznek, és Cseresnyés Péter között, aki nem tudott elintézni semmit, sodródott.
Sorra születnek a kormány által támogatott projektek, de Kanizsáról nem szól semmi, mert nincs képviseletünk a kormány felé. Kanizsaiaknak, csak Kövér László házelnök levelei maradtak.
És Cseresnyés Péter csak hallgat, hallgat, mert olyan jól tud hallgatni.”

Kanizsa
 2014-01-24 11:11:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül