Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51112189    
Honlapkeszites

„Kultúrát nem lehet örökölni…”

A VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban generációk mutatkoztak be népi gyermekjátékokkal, tánccal, verses-énekes összeállítással a Magyar Kultúra Napján.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását, melyre emlékezve 1989-tõl ünnepeljük ezen a napon a Magyar Kultúra Napját – hangsúlyozta ünnepi köszöntõjében Kámánné Szép Terézia, a mûvelõdési ház igazgatója.


– Különbözõ rendezvények emlékeztetnek minket hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra. Talán ezen a napon sikerül felhívni a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket az évszázadok alatt sikerült megõrizni. Január 22-én nagyobb hangsúlyt kapnak a kulturális rendezvények is. Egy-egy program, esemény kapcsán sokan, sokféleképpen próbálnak bemutatkozni, megemlékezni a kultúra napjáról.
Ehhez a programhoz csatlakozott a vasutas mûvelõdési ház is. Kámánné Szép Terézia az alábbi Kodály-idézettel adta át a mûsorban fellépõ szereplõknek a színpadot, jelezve, fontosnak tartja az intézmény a generációk közötti kapcsolat ápolását: „Kultúrát nem lehet örökölni. Az elõdök kultúrája egykettõre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”
A generációs kavalkádban a „MAMIK” Hagyományõrzõ Dalkörének tagjai, a Micimackó Óvoda ovisai, a Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola, valamint a Kõrösi Csoma Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézményének diákjai mutatkoztak be színes mûsorukkal a közönségnek.

B.E.2014-01-21 10:55:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül