Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320158    
Honlapkeszites

Korózs Lajos: „Munka már nincs, nyugdíj még nincs”

Ezt jelentette ki a Gyurcsány-Bajnai kormány egykori családügyi és szociális területekért felelõs államtitkára hétfõi nagykanizsai látogatásán. Korózs Lajos azon apropóból érkezett városunkba, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra az „Orbán módra történõ megszorításokra”, amikkel – szerinte – a nyugdíjasokat és a nehéz helyzetben élõ embereket sújtja a többségben lévõ kormányzat.


Minderrõl a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban megtartott lakossági fórumon fejtette ki véleményét az Országos Idõsügyi Tanács volt titkára, aki egyébként az MSZP Zalai Megyei Területi Szövetsége meghívásának tett eleget azzal, hogy a MÁV NyugdíjasKlub tagjainak kérdéseire (is) válaszolt.
- Egyre több ember sorsával kell törõdünk, amikor a nyugdíjakról van szó, hiszen közel 1 millió 900 ezer kap – valamilyen formában – nyugellátást. Viszont nem olyan formában, és nem annyit kapnak, mint amennyi megjárna. Ugyanis Orbánék szétverték a nyugdíjrendszert, az ellátásokhoz való jogosultságot bizonytalanná tették az Alaptörvényen keresztül, és még a magyar társadalmat a nyugdíjasokra uszították – mondta Korózs Lajos, felvonultatva még számos olyan intézkedést, melyekkel –szerinte – a kormány az embereket sújtja és megélhetésüket veszélyezteti.
Az MSZP álláspontjait tükrözõ „tények” összegzése mellett a megoldási lehetõségeket is vázolta a párt Országos Elnökségének Tagja, az általuk kidolgozott „Nyugdíjasok 12 pontjával”.
- Amennyiben kormányra kerülünk, mindenkinek visszaadjuk a nyugdíjjogosultságát, akiknek korábban – bármilyen elnevezéssel öregségi nyugdíjnak minõsülõ ellátást állapítottak meg. Kialakítjuk a korhatár elõtti nyugdíjak rendszerét, és lehetõvé tesszük a korkedvezményes nyugdíj igénybevételét is a veszélyeztetett szakmacsoportokban – összegezte Korózs Lajos, aki egyébként megígérte azt is, hogy bevezetik a nyugdíjprémiumot – feltéve, ha õk fognak kormányozni tavasztól. Az összeállított 12 ponttal kapcsolatban még azt is megjegyezte, hogy a szocialisták mindezt hajlandóak bõvíteni – az emberek érdekében- ugyanakkor elvenni nem fognak belõle.
Elõadása után a megjelentek tehettek fel kérdéseket a politikusnak. Göndör Istvánon, az Együtt2014-PM képviselõjelöltjén kívül zömmel helyi nyugdíjasok fogalmazták meg észrevételeiket, sõt akadt olyan, aki személyes problémájával, vagy épp véleményével fordult Korózs Lajoshoz.
Az ilyen észrevételekre reagálva elmondta, szerinte a rezsicsökkentés igazságtalan, ugyanis ahol nagy a fogyasztás, ott tud csak nagy lenni a csökkentés is. Ugyan még hivatalosan nincs kampány, ám a volt államtitkár már elõre felkészített arra minden jelenlévõt, hogy idén „gusztustalan kampány lesz”.
A fórumot követõ sajtótájékoztatón szintén a nyugdíj- kérdésekrõl tartott összefoglalót Korózs Lajos, kitérve még arra is, hogy Magyarországon ma 300 ezer munkavállalási korú ellátatlan is van – így a nyugdíjasok mellett még rájuk is figyelniük kellene a kormányzatnak.

Sz.Zs.
 2014-01-20 14:56:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül