Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399616    
Honlapkeszites

Schiffer: a Fidesz bebetonozta az energiafüggõséget

Orbán Viktor három évvel ezelõtt nemzeti szabadságharcot hirdetett, de most "odadobta a hazát Moszkvában" - fogalmazott Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke tegnap Nagykanizsán.


A politikus a párt Zala megyei képviselõjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón kijelentette: a paksi erõmû bõvítésérõl kötött moszkvai megállapodással a Fidesz "több generációra bebetonozta az ország energiafüggõségét". Miközben 2010 nyarán harcot hirdetett az államadósság ellen, azzal szemben a mostani orosz megállapodással "adósrabszolgaságba hajtotta a következõ generációkat is".
Schiffer András szerint az elmúlt napokban minden választópolgár számára világossá válhatott, hogy "amit a Fidesz mond, annak minden esetben a fordítottja igaz". Ha a moszkvai megállapodásnak megfelelõen valósulna meg a paksi bõvítés, akkor nemhogy csökkenne, hanem a duplájára szökhet fel az áram ára.
Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy meglátása szerint az elmúlt napokban tisztult a kép: "a nemzeti cinizmus rendszerével szemben felsorakoztak a múlt árnyai". Láthattunk egy "politikai reinkarnációs kísérletet Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor és más levitézlett politikus elõadásában".
Ha valakinek elege van a jelenlegi kormányból és "nem kívánja vissza a 2010 elõtti panoptikumot", annak az LMP jelenthet reményt - tette hozzá. Mint mondta: az LMP színeiben több "kormánykárosult" is indul, köztük Hadházy Ákos, "a szekszárdi trafikmutyi leleplezõje", Varga György, akit Mészáros Lõrinc "mozdított el" a felcsúti polgármesteri székbõl, valamint Gál Ferenc, aki a saját földjét próbálja megvédeni "a fideszes földfoglalóktól".
A három zalai választókerület jelöltjeit bemutatva elmondta: a Zalaegerszegen induló Paksy Zoltán a párt egyik alapítója, még védegyletes aktivistaként kerültek egymással kapcsolatba. A választástörténettel is foglalkozó történész-levéltáros négy évvel ezelõtt is megmérette magát a zalai megyeszékhelyen a parlamenti választásokon.
A keszthelyi választókerületben Németh Áron Csaba ugyancsak az LMP jelöltje volt négy évvel ezelõtt. A római katolikus hitoktatói és kommunikációs-mûvelõdésszervezõ végzettségû fiatal Tilajban, egy kistelepülésen él, Hévízen ortopédtechnikai asszisztensként dolgozik.
Nagykanizsán indul az LMP 106 egyéni jelöltjének legfiatalabbika, a 23 éves Tringer Ferenc. Négy évvel ezelõtt gépésztechnikusként végzett, jelenleg CNC-gépkezelõként dolgozik.

Az LMP Zala megyei országgyûlési képviselõjelöltjei:
Schiffer András, az LMP társelnöke (j2), valamint Németh Áron Csaba, a keszthelyi (b), Paksy Zoltán, a zalaegerszegi (b2), és Tringer Ferenc, a nagykanizsai (j) választókörzet LMP-s országgyûlési képviselõjelöltje a párt Zala megyei jelöltjeinek bemutatkozó sajtótájékoztatóján Nagykanizsán.MTI Fotó: Varga György
 

MTI - Kanizsa2014-01-18 07:56:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül