Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415016    
Honlapkeszites

Göndör: Cseresnyés Péterrõl, az ország helyzetérõl és a Bethlen-bálról

Propaganda és valóság (1.) címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken Göndör István. Az országgyûlési képviselõ és az Együtt 2014-PM képviselõjelöltje több témát is górcsõ alá vett tájékoztatójában; mindezek mellett Cseresnyés Péter polgármestert vitára is invitálta, mondván: legyen vége az átverésnek.

- Nem múlik el úgy nap, hogy akár a helyi, vagy az elektronikus médiában ne jelenne meg propaganda, öndicséret, illetve a kormány dicsérete Cseresnyés Péter polgármestertõl. Ám érdekes módon az mindig kimarad a tájékoztatóiból, hogy mely fejlesztéseket tudták az elõzõ kormány döntései alapján elkészíteni. Ezt mondta a honatya minapi sajtótájékoztatójának bevezetõjében, majd áttért arra, hogy mindezekbõl a nagykanizsaiak mit érzékelhetnek. Állítása szerint azt, hogy egyre rosszabbul élünk, nehezebb az önkormányzatok, a munkakeresõk és a kiskeresetûek helyzete.


További felsorolások helyett inkább vitára hívta Cseresnyés Pétert, vessenek számot az elmúlt nyolc évvel. Egyúttal pedig – elõzetesen - kérdéseket is feltett Göndör István a városvezetõnek, országgyûlési képviselõnek, arról, mikor készül el végre a 61-es út, miért csúszott ennyit a kórházberuházás, miért okozott ennyi gondot a csatornaberuházás.
Majd folytatva a kérdéssort arra tért át az Együtt-PM képviselõjelöltje, hogy a „nagyra tartott adósságkonszolidáció” után miért vannak olyan nehéz helyzetben a kistelepülési önkormányzatok.
- A FIDESZ már a saját átverõ kampányát sem tudja kézben tartani. Miközben Cseresnyés Péter Nagykanizsa kiváló helyzetérõl és rendezett költségvetésérõl beszél az adósságkonszolidáció után, alig két héttel ezelõtt már Manninger Jenõ újabb, 300 millió forintos kiegészítésrõl nyilatkozott a megyei lapban Keszthely támogatására vonatkozóan. Tehát ez a város épp az adósságkonszolidáció után halmozott fel ekkora összegû adósságot – szögezte le az országgyûlési képviselõ.
E gondolatok lezárása után pedig már arról beszélt Göndör István, hogy elindítják a demokraták mozgalmát: nemcsak Nagykanizsán, hanem a választókerület minden településén.
Befejezésként már a szombati Bethlen bál résztvevõinek üzent az Együtt-PM képviselõjelöltje.
- Remélem, a polgármester úrnak és a bálozóknak lesz egy perce arra, hogy koccintsanak abból az alkalomból, hogy a Gyurcsány-kormány több mint 400 millió forinttal támogatta a Régi Mozi megmentését. Épp azt a helyet, ahol a bált rendezni fogják.

Sz.Zs.2014-01-17 12:22:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül