Ma 2023. 3 31.
Árpád, Benjámin, Benő napja van.
Látogatók száma : 54816586    
Honlapkeszites

Sikeres volt az ivartalanítási akció

Az Élettér Állat- és Természetvédõ Egyesület, a Tierheimleben In Not (TIN) német állatvédõ egyesület, valamint az önkormányzat által a tavaly év végén hirdetett ivartalanítási akció eredményeirõl számoltak be a minap a szervezetek képviselõi. Ezt követõen pedig a Cseresnyés Péter polgármesterrel közösen ismertették a 2014. év elképzeléseit.


Az akció keretében városunk közigazgatási területén a szuka kutyák tulajdonosai 5 ezer, míg a nõstény macskák gazdái 3 ezer forint megfizetése ellenében ivartalaníttathatták kedvencüket. Ahogy Maros Sándorné titkár elmondta, a kísérleti jelleggel indított kezdeményezés keretében tavaly õsszel 57 kutya és 104 macska vehetett részt a részben önköltséges programban a szervezõk által megállapított feltételek szerint. Az akció összköltsége 1.851.080 forint volt, melyhez az önköltségen túl a TIN 2 ezer euróval, az önkormányzat pedig 300 ezer forinttal járult hozzá. Az ezen felüli összeget a nagykanizsai egyesület biztosította.
Varga Károlyné elnök hozzátette, jól sikerült az akció, hiszen a programnak köszönhetõen a kutyáknál és a macskáknál is egyaránt közel ezer kölyök nem születik meg az elkövetkezõ egy évben. Ennek fényében remélik, a következõ programra is minél többen jelentkeznek majd.
A program eredményeinek ismertetését követõen került sor az informális beszélgetésre, ahol a város elsõ embere megköszönte Sabine Thümmig elnök és Petra Bönelt hathatós segítségét. A következõ fél év feladatai közt említette dr. Papp Attila sajtóreferens és Cseresnyés Péter a menhely lakóinak németországi örökbe adásának elõsegítését, az elkészült karantén átadását, a terület bõvítését, egy macskaház létesítését, egy orvosi szoba megépítését, valamint a betonozást. Utóbbit tervek szerint a Nagykanizsai Mûszaki Szakképzõ Iskola és Kollégium Zsigmondy-Széchenyi Székhelyintézményének diákjai készítik majd el. Továbbá a menhely fejlesztése mellett, a kutyatulajdonosok lehetõségeit is bõvítenék.
V.M.
 2014-01-16 14:07:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül