Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319931    
Honlapkeszites

Megtiltható a személyre szóló kampányolás

A választópolgárok a jövõ évi országgyûlési választások elõtt megtilthatják, hogy a különbözõ pártok, jelöltek, jelölõ szervezetek személyre szóló kampányüzenetekkel keressék meg õket.


Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetõje az MTI-vel azt közölte, január 1-je után postázzák ki valamennyi magyarországi háztartásba azokat a nyomtatványokat, amelyeken a választók megtilthatják személyes adataik kampánycélú kiadását.
Elmondta, a 2014-es parlamenti választás egyik újdonsága, hogy a választási eljárásról szóló törvény értelmében minden polgár jogosult korlátozni a róla nyilvántartott adatok kiadását "a személyiségi jogok védelmének biztosítékaként, a személyes adataival való önrendelkezési jogának érvényesítése keretében".
Közölte, a választásokon a jelölteknek és jelölõ szervezeteknek lehetõségük van arra, hogy kikérjék a névjegyzékben szereplõ választópolgárok név- és lakcímadatait annak érdekében, hogy személyre szóló kampányüzenetekkel keressék meg a választókat.
A polgárok személyes adatai és lakcímei ugyanakkor nemcsak kampánycélokra, hanem közvetlen üzletszerzésre, úgynevezett "direkt marketingre", piackutatásra, tudományos kutatásra, illetve közvélemény-kutatás céljára is kikérhetõk, de a most kiküldendõ nyomtatványon ezt is megtilthatja bárki.
Ugyanezen a nyomtatványon lehet nyilatkozni arról is, ha valaki nemzetiségi választópolgárként kéri magát nyilvántartásba vetetni, és arról is, ha valaki, fogyatékossággal élõként segítséget kér választójoga gyakorlásához.

 

MTI - Kanizsa2013-12-28 10:06:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül