Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357417    
Honlapkeszites

Egyszerre ajándék és feladat a zene (is)

„Sokkal fontosabb, hogy ki az énektanár Kisvárdán, mint hogy ki az Opera igazgatója.” – a Kodályt idézõ polgármester szavaira bólogattak mögöttem a kerisek: - Ez így van! Ám Cseresnyés Péter a II. Kanizsai Kóruskarácsonyon mindnyájunkra is vonatkoztatta, amikor Sík Sándorral folytatta: „Bennünket ideállítottak. Állunk.”


Csütörtök délután egy pisszenést sem lehetett hallani a majd másfélszáz fiatal énekestõl az Alsótemplomban, miközben egymás mûsorát végighallgatták. Nem csupán a tévéfelvétel – adásba Szenteste 18 órakor kerül a Kanizsa TV-ben – okán. Érezhetõen megrendítette õket a varázslat.
A Piarista Iskolából érkezett szkóla lélekemelõ gregoriánját a Dr. Mezõ – Thúry Gimnázium és Szakképzõ Iskola Thúry Tagintézményének bársonyos hangzású kamarakórusától népi dallamok követték. Ezután a batthyánys Nyolcosztályosok Kórusa a Pie Jesut adta elõ illõ finomsággal. Széles skálán – a könnyeztetõ Frisinától a táncos ritmusú Simojokiig - énekelt a piarista vegyeskar, a Mathia. Befejezésül a BLG Virág Benedek Ifjúsági Vegyeskara Mozart, Bach és Cossetti darabjai után Daróci Bárdos Tamás - Keresztúry Dezsõ mûvével, A szeretet himnuszával tette fel a koronát.
A felszabadult öröm hangjait, az összkart követõen Ráczné Bella Cecília, Püspökiné Jámbor Zsuzsa, Bagarusné Szabó Katalin és Cseke József karnagyok mellett Serfõzõné Horsetzky Márta, a Kanizsai Kóruskarácsony motorja és az orgonista Martonné Németh Mária vette át Cseresnyés Péter polgármestertõl az egész város köszönetét jelképezõ, a fiataloknak is szóló ajándékokat.

Kanizsa

További képek a galériában.2013-12-13 09:18:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül