Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400076    
Honlapkeszites

FIDESZ: Nagykanizsa nem kér Bajnai és Göndör Fájni fog programjából

Ma délután, Bajnai Gordon ex-miniszterelnök Kanizsára érkezése elõtt sajtótájékoztatót tartott a helyi FIDESZ két önkormányzati képviselõje, Bizzer András és Jerausek István. Az Együtt – PM elnöke, a színeikben induló országgyûlési képviselõjelöltje, Göndör István kampányának keretében kerített sort több programból álló Nagykanizsai látogatására. 


Bajnai Gordon ma Nagykanizsára látogat és a saját szemével nézi meg azt a vidéki Magyarországot, amelyet a kormányzása alatt a csõd szélére sodort. Azt üzenjük Bajnai Gordonnak, hogy a nagykanizsai munkavállalók és családok nem kérnek Bajnai adóemelésébõl, és nem kérnek a Fájni fog programból sem – mondta Bizzer András a sajtótájékoztató nyitásaként, majd így folytatta:
Bajnai Gordon visszaállítaná a 40 százalékos személyi jövedelemadó kulcsot, a mostani alacsony 16 százalékos helyett. A bukott baloldal a munkavállalók adóterheinek csökkentése helyett a bankok adóterheit akarja csökkenteni.
Már megint a bérbõl és fizetésbõl élõkkel fizettetnénk meg a bankadó és a multikat terhelõ különadó kivezetésének árát. A kétkezi és átlagos bérrel rendelkezõ munkavállalók fizetése csökkenne. Ha a baloldalon múlna, eltörölnék a családi adórendszert is. A munka mellett gyermeket nevelõkre újra a totális létbizonytalanság várna.
Reméljük, hogy Bajnai Gordon nem csukott szemmel jár és észreveszi, hogy a kudarcos kormányzása óta Nagykanizsa és az itt élõ családok újra talpra álltak. Ahogy az országban, úgy Zalában is egyre többen élnek segély helyett munkából, a munkanélküliség csökken. Nagykanizsa városa ma megújul, a város újjáépítése sorra nyeri az elismeréseket. A nagykanizsai családok megélhetését adócsökkentés, alacsony adókulcs, családi adókedvezmény és rezsicsökkentés segíti.
A baloldallal ellentétben a Fidesz további adócsökkentésben gondolkodik. Januártól ezért tovább csökken a kiskeresetû családok adója. Így még több pénz marad a családoknál. A legalacsonyabb jövedelmû családoknak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó jövedelme.
Bajnai Gordon Fájni fog programja ezt veszélyezteti. Nagykanizsa azonban nem hagyja magát! A nagykanizsai családok nem kérnek Bajnai adóemelésébõl.
Bajnai Gordon, a nagykanizsai emberének a bukott baloldal „nagy öregjét”, Göndör Istvánt választotta. Az Együtt-PM a megújulásról papol, de igazából ott folytatnák, Gyurcsány Ferenccel karöltve, ahol abbahagyták.
Ráadásul, Göndör István valamiféle furcsa amnéziában is szenved, hisz nem emlékszik arra a nyolc évre, amely alatt Magyarország az államcsõd közvetlen közelébe sodródott, és csak az IMF-fel megkötött, a magyar polgárok számára kárt okozó megállapodással, kemény feltételekkel kapott kölcsönpénzbõl menekült meg - folytatta Jerausek István.
Göndör István nem emlékszik a megnyirbált szociális juttatásokra, az elvett nyugdíjra, a megszüntetett otthonteremtési támogatásra sem. Nem emlékszik az általa támogatott Gyurcsány-Bajnai rezsim okozta mérhetetlen károkra. Göndör István nem emlékszik a nokiás dobozokra, a szociálliberális mutyikra sem. Göndör Istvánnak úgy éri meg az ötödik politikai szervezetében, ha a múltra nem emlékszik.
Néhány napja pedig Gyurcsány Ferenc is színt vallott. Kiderült, hogy a baloldal a nyugdíjkorhatár eltörlésére készül, és ha rajtuk múlna, az állam által garantált nyugdíj megszûnne. Mindenki csak annyi nyugdíjat takaríthatna meg, amennyit tud, amennyit a keresete megenged. Ez lenne az alacsony keresetûek támogatása? Ez lenne a hiteles baloldali politika?
Göndör István sajtóközleményébõl az is kitûnik: nem emlékszik arra sem, hogy mi történt az elmúlt években Nagykanizsán. Bár az is lehet, ez nem a politikai amnézia jele, csupán a távolságé, hiszen Göndör István elhagyta Nagykanizsát, nem itt él, nem itt volt saját pártjának a tagja sem, így, ritkán járva városunkban, elkerülhette a figyelmét Kanizsa fejlõdése. És talán az is elkerülte a figyelmét, hogy munkahelyteremtõ vállalkozások települtek a városba, amelyek megélhetést, biztos jövõt jelentenek az ott dolgozóknak és családjuknak. A munkahelyteremtõ tõke tehát nem menekül, hanem pont ide tart.
Göndör István kampányamnéziája valószínûleg tovább tart. De mi még emlékszünk a Gyurcsány-Bajnai-korszakra, és tudjuk, hiszen mondták: megint megszorításokból, az emberektõl elvett százmilliárdokból juttatnák jogtalan elõnyhöz a bankokat, a multikat és külföldi megbízóikat.
 

Kanizsa2013-12-12 16:02:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül