Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400389    
Honlapkeszites

Göndör a házszabályról és Bajnai látogatásáról

Az országgyûlés új házszabályáról szóló törvényjavaslatról is elmondta véleményét szerdai sajtótájékoztatóján Göndör István. Az Együtt-PM-MSZP színeiben tevékenykedõ honatya a FIDESZ hétfõi, választmányi ülésén történtekrõl és Bajnai Gordon exminiszterelnök csütörtöki, nagykanizsai látogatásának menetrendjérõl is tájékoztatott.


- A dolog félelmetesen hasonlít az Alaptörvény-változatra – ezt jegyezte meg a készülõ házszabály törvénnyel kapcsolatban Göndör István. Ugyanis mindezt néhány kormánypárti képviselõ nyújtotta be minden egyeztetés nélkül, ám érdekes módon a kormány minden ehhez kapcsolódó vitától távol marad. Bár – hangsúlyozta a képviselõ – ez idáig is ki lehetett játszani az állampolgárok figyelmét azzal, hogy egy nagyobb horderejû törvénynek a vitáját kései idõpontra tették. Göndör István szerint direkt azért, hogy az átlagemberek beleszólni se tudjanak abba, ami õket is érinti, illetve, hogy ne is tudjanak arról, ami amúgy fontos.
- Sajnos, ezek után is megmarad a „sürgõs tárgyalás esete”, bár, ezáltal csak a mûködõképesség látszatát biztosítják, mást viszont nem – zárta az elsõ témával kapcsolatos okfejtését az Együtt-PM-MSZP képviselõjelöltje.

Majd áttért a másikra, melyben Nagykanizsa jelenlegi helyzetét és Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõi jelölését értékelte. Errõl egyébként sajtóközlemény adott át Göndör István, melyet szó szerint közlünk az alábbiakban.

„ A Fidesz helyi jelöltjének, Cseresnyés Péternek számot kell adni az elmúlt 4 évért! A Fidesz országos választmánya hivatalosan is megnevezte országgyûlési képviselõjelöltjeit a 2014 évi választásokra.
Választókerületünkben jövõre is Cseresnyés Péter polgármester, képviselõ lesz a jelölt.
Az Együtt-PM nemcsak kormányváltást, hanem korszakváltást is akar a magyar politikában: véget akarunk vetni annak a régimódi, megosztó politizálásnak, amit Orbán Viktor honosított meg Magyarországon. Mi nemet mondunk a személyeskedésre és a rágalmakra épülõ, lejárató kampányokra. Versenytársamat ezért én sem fogom személyében támadni, vagy hazug vádakkal illetni. Azonban következetesen számon fogom kérni rajta mindazt, amit az általa képviselt politikai erõ, a Fidesz az elmúlt négy évben az országban és itt, Nagykanizsán, a város környékén tett.
Számot kell adnia a választóknak az egykulcsos adó okozta károk miatt. Azzal, hogy egészében nõtt az emberek adóterhelése, azzal, hogy a gazdagabbaknak adott, a többségtõl pedig elvett, illetve azzal, hogy 50 ezer munkahely szûnt meg csak e miatt az egyetlen intézkedés miatt.
Számot kell adnia a választóknak arról, hogy Orbán rezsimje elõl egymással versengve menekül a munkahelyteremtõ tõke, meg a jól képzett, vállalkozó kedvû fiatal. Ma már 500 ezer magyar gazdasági menekült él Nyugat-Európában. A rezsim azonban úgy fél tõlük, mint ördög a tömjénfüsttõl: nem engedi, hogy õk is levélben szavazzanak, mint a külhoni magyar állampolgárok.
Számot kell adnia a Nagykanizsaiaknak arról, amit a pártja itt, helyben tett, és arról is, amit nem tett.
- helyi ígért fejlesztések elmaradása,
- helyi vállalkozások helyzete,
- közétkeztetés és még sok-sok kérdés.
Az Együtt-PM jelöltjeként olyan programot ajánlok a Nagykanizsaiaknak és a térségben élõknek, amely munkahelyeket teremt és véget vet a mai, polgárháborús légkörnek itthon, és az országban is.”

Ezt követõen pedig Göndör István bejelentette a városban amúgy már napok óta terjengõ hírt, miszerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM vezetõje december 12-én, csütörtökön, Nagykanizsára látogat. A választókerületi vizit szoros napirend szerint komponált, ám több helyen és több idõpontban is lehetõségük nyílik a szimpatizánsoknak találkozni Bajnai Gordonnal, aki a holnapi nap folyamán délután 14 óra körül érkezik városunkba. Ekkor sajtótájékoztatót is tart, majd fél három után sétát tesz a belvárosban Göndör Istvánnal és a szimpatizánsokkal. Egyébként ezzel egyi dõben a város több pontján aláírásokat is gyûjtenek az Együtt-PM-MSZP Szövetség és a Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztal országgyûlési, parlamenti képviselõjelöltjének szervezésében, melynek tervezett helyszíne a Csengery út és a Fõ út páros oldala.
- Az egykulcsos személyi jövedelemadó eltörléséért, a társadalmi igazságot, a szolidaritást sokkal jobban szolgáló adórendszer bevezetéséért kérjük az állampolgárok támogatását – mondta Göndör.
Majd Bajnai részletes programtervét tovább ismertetve szólt arról is, hogy a volt miniszter találkozik közel 40, térségben dolgozó polgármesterrel, s velük zárt ajtók mögött folytat megbeszélést.
Ennek végeztével ismét sétára indul, melynek úticélja a HSMK lesz. E helyszínen 17 órától nyilvános, lakossági fórumra is várja az érdeklõdõket Bajnai Gordon. A nyílt eszmecsere után a helyi-és környékbeli vállalkozókat pedig zártkörû megbeszélésre invitálja vezetõjével karöltve az Együtt-PM.

Szabó Zsófia

 

 

 


 2013-12-11 11:40:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül