Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314667    
Honlapkeszites

A Bakkker.hu válaszolt a Kanizsáért Közéleti Egyesület sajtótájékoztatóján mondottakra

A múlt héten Marton István, az egyesület elnöke és Polai József a kistérségi pénzek elosztása kapcsán tartott sajtótájékoztatót. A Bakkker.hu internetes portál ma felkerült anyagában reagált az ott elhangzottakra. Többek között megemlítve, hogy „Marton István szájából számtalanszor hangzott el az a mondat, mely szerint a hetedik, nyolcadik önkormányzatot is eladósítja a testület, sõt az unokáinkat is. Nem így történt az elmúlt három évben Marton Úr! Ennek az ellenkezõjét láthatja. A város vagyona jelentõsen gyarapodott, a fizetõképessége pedig soha nem látott módon vált stabillá.”


„Jön a kampány és jön vele együtt a martoni beszélési kényszer is. Újra meg szeretne felelni…………..önmagának.

Nem akarom részletesen elemezni a mondandóját és az álmatlan éjszakákon kiagyalt számsorokat, mert azokról õ is tudja, hogy mit és hol cáfolhatnék meg azonnal. Csak egy adat a sok közül: vélhetõen az a tíz milliárd fölötti költséggel megvalósuló csatorna rekonstrukciós beruházás is, amelybõl 100 évenként egy akad a nagyobb települések életében, ott van az általa emlegetett források között. Nem érdekli, hogy az elõkészítése legalább 7 éven keresztül zajlott, az építés 2011-tõl kezdõdött, az elszámolása pedig 2014-ben fog megtörténni. Nem érdekli az sem, hogy a szükséges- egyébként hitelfelvételbõl tervezett- egymilliárd forint fölötti önerõt, Cseresnyés Péter kérésére, a mai kormány biztosította Nagykanizsa és a 12 környezõ kistelepülés lakossága számára. Az sem mellékes, hogy akkor, amikor a hulladékszállító cég árát kifizette a város 2012-ben, Cseresnyés Péter javaslatára, azonnal ugyanezzel az összeggel megtámogatta az illetékes minisztérium a város mûködési kiadásait.

Marton István szájából számtalanszor hangzott el az a mondat, mely szerint a hetedik, nyolcadik önkormányzatot is eladósítja a testület, sõt az unokáinkat is. Nem így történt az elmúlt három évben Marton Úr! Ennek az ellenkezõjét láthatja. A város vagyona jelentõsen gyarapodott, a fizetõképessége pedig soha nem látott módon vált stabillá.

Gondoljon vissza az Ön által régóta ismert önkormányzati ciklusok bármelyikére Marton úr. Emlékszik olyan idõszakra, amikor a város mûködése és az építések megvalósítása hitel nélkül volt végrehajtható? Ugye hogy nem. Most megváltozott a világ Marton úr! Hosszútávon is finanszírozhatóvá és tervezhetõvé vált Nagykanizsa város fejlesztéseinek és mindennapi életének forrásigénye.

Minden olyan értéknövelõ koncepció, amely megfogalmazódhat a városban mûködõ, vagy a betelepülni vágyó vállalkozások részérõl, most kaphat igazi értelmet, mert a megvalósításuk érdekében hatékony eszközök állnak a városvezetés rendelkezésére.

Mindez idõ alatt a polgármestert úgy hívják Nagykanizsán, hogy Cseresnyés Péter. Õ az a személy, akirõl számtalan becsmérlõ hangú véleményt hallhattunk Öntõl ahelyett, hogy megköszönte volna azt, a közgazdász szemmel is értékes munkát, amit a város érdekében eddig tett.

Ma már mindenki által ismert tény, hogy Cseresnyés Péter a FIDESZ prominens embere lett az elmúlt pár évben. Nem véletlenül szavazta meg a FIDESZ Országos Választmánya egyhangú döntéssel, a zalai 3. számú választókörzet országgyûlési képviselõ jelöltjének. Azért tartom fontosnak leszögezni ezt a megállapítást, mert a jobboldal egyik, a megválasztásra legesélyesebb képviselõjelöltjét becsmérelni, azonos lehet a baloldal támogatásával.”

A bakkker.hu teljes írása itt, a KKE sajtótájékoztatója itt olvasható.

Kanizsa2013-12-10 12:58:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül