Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415083    
Honlapkeszites

Fidesz: Zalában kilencven településen részesülhetnek tûzifa-támogatásban

Zala megyében kilencven település összesen 31 millió forint állami támogatást nyert el a szociális tûzifaprogramra szóló kétmilliárd forintos keretbõl - közölte a választókerület fideszes országgyûlési képviselõje szombati sajtótájékoztatóján a Zala megyei Tófejen.


Cseresnyés Péter elmondta: az egyes települések százezer és egymillió forint közötti összegeket nyertek el pályázaton. Az önkormányzatok által ehhez adott kiegészítések révén megvásárolt fából több mint ezer zalai család juthat hozzá még karácsony elõtt a tüzelõhöz.
Felidézte, hogy a pályázati döntés értelmében 1700-nál is több magyarországi település összesen kétmilliárd forint tûzifa-támogatást nyert el, és ez az összeg a kétszerese a tavalyinak. A meglévõ szociális támogatási lehetõségek és a közmunkaprogram mellett ez is azt szolgálja, hogy tovább csökkenjenek a rászorulók terhei.
Az ötezer lakosúnál kisebb települések önkormányzatai október 15-éig igényelhették a támogatást a szociálisan rászorulóknak. A támogatás összegét ki kellett egészíteniük, de a kedvezményezettektõl ellenszolgáltatást nem kérhettek, a támogatások nyújtásához pedig rendeletet kellett alkotniuk - mondta a képviselõ.
A politikus úgy fogalmazott: akár rezsicsökkentésnek is felfogható a tûzifa-támogatás. A rászoruló családok ugyanis legfeljebb két köbméternyi fához juthatnak hozzá, vagyis ennek az árával kevesebbet kell költeniük a téli hónapokban.
Cseresnyés Péter - aki Nagykanizsa polgármestere is - kitért arra, hogy a dél-zalai városban az önkormányzat nem ennek a programnak a keretébõl, de szintén támogatja tûzifával a leginkább rászorulókat. A város 100 köbméter tûzifát vásárolt, így nagyjából 50 családnak nemsokára ki is szállítják a megítélt mennyiséget.
Horváth Ferenc (Fidesz-KDNP), Tófej polgármestere arról beszélt, hogy önkormányzatuk 419 ezer forint állami támogatást nyert el, amelyhez a település 71 ezer forintot tett hozzá. Ebbõl a pénzbõl 27,5 köbméter tûzifát szereztek be, amelybõl 15 családhoz még karácsony elõtt kiszállítják a támogatást.

 

MTI - Kanizsa2013-12-07 17:23:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül