Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353465    
Honlapkeszites

FIDESZ: „Az MSZP stáb homályából elõléptek a Nagy Öregek”

Karádi Ferenc alpolgármester és Bene Csaba, a FIDESZ helyi frakcióvezetõje kora délután sajtótájékoztatón reagáltak az MSZP Nagykanizsai Szervezete által délelõtt elmondottakra.


Karádi Ferenc elöljáróban azt hangsúlyozta és szögezte le az elhangzottakkal kapcsolatban, hogy elõléptek a „Nagy Öregek” az MSZP homályából Nagykanizsán is. A kampány hangulatában meg kell szólalniuk, de megváltozni nem sikerült egyiküknek sem.
- Kik is szeretnék számonkérni a FIDESZ-es nagykanizsai vezetést a város-és közérdekbõl? Azok, akik romokban hagyták ránk az országot 2010-ben. Az önkormányzatok kivéreztetve, hitel-hitel hátán, az ország államadóssága a 2002-es szintnek 10-szerese. Minden január 1-jét úgy várhatta annak idején minden magyar állampolgár a hitelei mellett, hogy remegnie kellett a következõ évben a gáz és a villany árának emelkedésétõl. Böröcz Zoltán és Lelkó Tamás, de idesorolhatjuk Göndör Istvánt is, emlékezzenek a dicsõ múltra, mielõtt megszólalnak a köz szolgálata ügyében – összegezte az alpolgármester.
Bene Csaba szerint Böröcz Zoltán és Lelkó Tamás az MSZP legjobban bevált és minden választási ciklusban alkalmazott félrevezetõ, hamis információk közreadásán alapuló nyilatkozatát produkálta a mai sajtótájékoztatóján. Már az elsõ mondat sem igaz az elmondottakból. A FIDESZ a város vezetését most is és a jövõben is szolgálatnak fogja tekinteni, minden elhangzott, ezzel ellentétes állítással szemben – emelte ki a FIDESZ frakcióvezetõje, hozzátéve: a tulajdonosi felelõsség pontosan azt kívánja meg a döntéshozóktól, hogy minden jelenleg fennálló és a jövõben várható, a gazdasági társaságok mûködésével kapcsolatos körülményt mérlegre téve szavazzanak a vezetõ kiválasztása során a képviselõk.
- Csak nem azt kérik számon a FIDESZ frakción, hogy nem politikai érdekek mentén döntöttek a kinevezésekrõl? Lehet, hogy Böröcz Zoltán és Lelkó Tamás azt gondolja, hogy az egyik pályázó esetében az MSZP színeiben polgármesteri székért induló egykori jelöltet politikai hovatartozása miatt nem választotta meg a közgyûlés többsége hat hónapnál hosszabb idõre, de ebben az esetben is csak racionális, szakmai indokok képezték a döntés hátterét. A feladatok újraelosztása, a finanszírozás logikus és hosszútávon fenntartható rendszere a gazdasági társaságok életében is felelõs intézkedéseket igényel. Ebbõl adódóan a kinevezések idõtartama átgondolt és logikus döntés a képviselõk részérõl. A nyilvános pályáztatási rendszer az új feladatok esetében mindenki számára egyenlõ esélyt biztosít a következõ kiírás során – jelentette ki Bene Csaba, majd „visszavágott” az MSZP „kistérségek forrásainak egyenlõtlen elosztására vonatkozó” vádjaira.
- Ezek elosztása hûen tükrözi azt a romboló munkát, amelynek korrigálása kiolvasható a számokból. Lelkó Tamásnak pontos információja van arról, hogy a hátrányos helyzetû térségek, amelyek többletforráshoz juthatnak, az MSZP-SZDSZ kormány minden területen megnyilvánuló csõdpolitikájának áldozatai. Zala megyében a hátrányos helyzetû települések minden baját a Gyurcsány-Bajnai féle gazdaságpolitika okozta, errõl, az hiszem, nem Lelkó Tamás az, aki igazán érdemben szólhatna. Nem csodálkozhatunk azon, hogy minden eszközzel azon igyekeznek a kormányzó erõk, hogy ezt a tarthatatlan helyzetet a források elosztása során figyelembe vegyék.

Kanizsa2013-12-02 17:20:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül