Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55398932    
Honlapkeszites

Göndör is csatlakozott a Fájni fog programhoz

Az Együtt-PM Szövetség, a Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztal, valamint az Együtt-PM parlamenti képviselõjelöltjének, Göndör Istvánnak szervezésében ma délután aláírásgyûjtésbe kezdtek az egykulcsos személyi jövedelemadó eltörlése okán. A helyi Fidesz két tagja, Bene Csaba és Bizzer András minderre sajtótájékoztatón reagált.


Bajnai Gordon és nagykanizsai embere Göndör István hozzálátott a Fájni fog program elõkészítéséhez. A bukott baloldal egyértelmûen adóemelést akar. Bajnai Gordon a bankadó kivezetésének árát megint a kiskeresetûekkel, a munkavállalókkal és a gyermeket nevelõkkel fizettetné meg – kezdte mondandóját Bene Csaba önkormányzati képviselõ.
A baloldal visszaállítaná ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 elõtt mûködött, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó, a másik felét pedig a magas rezsi. Bajnai Gordon Európa második legalacsonyabb 16%-os adókulcsa helyett egy annyira magas adókulcsot akar, amelyet még bevallani sem mer a választások elõtt. Minden bizonnyal eltörölnék a családi adókedvezményt is, éppúgy ahogy ezt már megtették a 2002 utáni idõszakban.
Számunkra elfogadhatatlan, hogy a kiskeresetû munkavállalókkal fizettetnék meg a bankadó eltörlésének árát. Ugyanis ezzel a munkavállalók elsöprõ többségének csökkenne a fizetése és veszélybe kerülne a kiskeresetû családok adócsökkentése is. Bajnai Gordon csökkentené a minimálbéreket és csökkentené a minimálbér feletti kiskeresetû családok fizetését is. Bajnai Gordon tehát ma sem a kiskeresetûek, hanem a bankok oldalán áll.
Az egykulcsos adórendszer - a baloldal kampánycélú hangulatkeltésével ellentétben - igazságos és arányos. Igazságos, mert mindenki egyaránt 16 százalékos jövedelemadót fizet, és arányos, mert a nagyobb keresetûek - értelemszerûen - több pénzt fizetnek be az államkasszába, és így több pénzzel járulnak hozzá az ország mûködéséhez. Az egykulcsos adórendszer bizonyítottan segíti a gazdaság felzárkózását, ösztönzi a fogyasztást és így a gazdasági növekedést.

Bizzer András képviselõ a szót átvéve emlékeztetett arra: Az alacsony 16%-os adókulcs idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében. Jövõre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetû családnál, mert tovább csökken a kiskeresetû családok adója. A családi adókedvezmény kiterjesztésével jövõre már 230 milliárd forint marad a családok zsebében. A legalacsonyabb jövedelmû 110 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetése. Egy két gyermeket nevelõ, bruttó 90 ezer forintos összjövedelemmel rendelkezõ családnak havonta 5600 forinttal lesz több a jövedelme. Három gyermek esetében 200 ezer forintos bruttó jövedelem mellett havi 34 ezer forinttal marad több a családi kasszában. Két magyar átlagjövedelem, vagyis bruttó 400-450 ezer forintos összjövedelem mellett három gyermek esetén, 35 ezer forinttal nõ a nettó jövedelem.
A jelenlegi családi adórendszer nemcsak a kiskeresetûek és a gyermeket nevelõk boldogulását segíti, hanem a gazdasági növekedés motorja is. Ez az adórendszer bebizonyította, hogy képes Magyarországot elõre vinni. Gazdasági fordulatot hajtottunk végre, tartós, sõt várakozások fölötti a gazdasági növekedés. A baloldal kormányzásával szemben, ma csökken a munkanélküliség, 21 éves csúcson van a foglalkoztatás és tartósan nõnek a reálbérek.
Ennek az adórendszernek az eltörlése automatikusan adóemelést, vagyis a fizetések csökkenését jelentené, valamint veszélyeztetné a magyar gazdaság eddigi eredményeit és a munkahelyeket is. Amennyiben Bajnai Gordonon múlna, megint a bankok adóznának kevesebbet és a családok húznák a rövidebbet.
Bizzer András végezetül Göndör István mai sajtótájékoztatójával kapcsolatban még megjegyezte, hogy a frissen megjelent adatok szerint egy év alatt 9,8%-kal nõttek a beruházások, ami azt jelenti, hogy 2004 óta nem volt ilyen nagy a beruházások növekedése. Ez az adat is jól mutatja, hogy Göndör István a mai sajtótájékoztatóján sem vette figyelembe a tényeket, és önös érdekeitõl vezérelve, kizárólag az emberek megtévesztésére törekedett.
Bene Csaba ugyancsak Göndör István sajtótájékoztatójára reagálva még hozzátette, hosszasan lehetne sorolni azokat a tételeket, amelyek a szocialisták által benyújtott költségvetésben 2002 és 2010 között kimaradtak, vagy csorbát szenvedtek, és amiket Göndör István akkor még MSZP színekben gondolkodás nélkül megszavazott.


Kanizsa2013-11-29 17:57:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül