Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400850    
Honlapkeszites

Ami kimaradt, az el is marad?

Mi maradt ki a 2014. évi költségvetésbõl - taglalta Göndör István országgyûlési képviselõ, immár az Együtt-PM - MSZP képviselõjelöltje.
Ahogy azt a képviselõ elmondta, a fõ számok már bizonyára mindenki (legalábbis akiket érdekel azok...) számára ismertek lehetnek az országos sajtóból, õ sajtótájékoztatóján arra próbált rámutatni, mennyire érinti hátrányosan Nagykanizsát az elfogadott nevezzük így "tételsor".


Ahogy a Költségvetési Tanács fogalmazott és ezt Göndör István kiemelte, a költségvetés bevételi oldala bizonytalan, így az sem zárható ki állítása szerint, hogy újabb adók és megszorítások jöhetnek. A presztízsberuházások, mint például a stadionépítések ugyan megvannak, de magánberuházások nincsenek. Persze, a stadionok építése javít bzonyos mutatókon, ugyanakkor a lakásépítés mélyponton van. A bérlakások ugyanis elõmozdíthatnák a társadalom mobilitását is, hiszen ahol munkahelyek vannak, oda költözhetnének az emberek.
A rezsicsökkentés ugyan az inflációt csökkenti, de ez sem megoldás számos és sokrétû problémára, a jövõ évi költségvetésnek pedig az egészségügy, az oktatás és a foglalkoztatás a nagy vesztese, míg számos téren összegk keretszáma például változatlan maradt.
A költségvetés például az EU-s pályázatok önerejére mindössze 3 milliárd forintot irányoz elõ, s egyben már Kanizsához kapcsolódva bizonyos, hogy "nagy" költségvetési szinten nem valósul meg a város Rózsa utca-Hevesi úti körforgalom, vagy például Mezõ-gimnázium felújítása sem. E fejlesztéseket ugyanis lokális horderejûekké minõsítették, pedig az utak esetében a problémák biztos, hogy nagyon sokakat érintenek - nem csupán lokális szinten.

P.L.2013-11-29 13:14:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül