Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408318    
Honlapkeszites

Új polgármestert és képviselõket választottak Petriventén

Korcsmáros Krisztián személyében új polgármestert, és részben új képviselõket választottak vasárnap Petriventén, ahol a képviselõk többsége júliusban a testület önfeloszlatásáról döntött.


Nyakó Melinda, a település jegyzõje az MTI-nek elmondta, hogy a település 333 szavazásra jogosult polgára közül 213-an adták le voksukat az idõközi választáson.
A három független polgármesterjelölt közül Korcsmáros Krisztián 85-öt szavazatot kapott. A második helyen Pintarics Tibor végzett 66 szavazattal, a harmadik az eddigi polgármester, Trojkó Tamás lett 62 vokssal. A kilenc független képviselõjelölt közül Horváth István, Kuzma Klaudia, Kém Angéla és Pintarics Tibor lett az új képviselõ-testület tagja, utóbbi kettõ az eddigi testületben is szerepelt.
A polgármesterjelöltekre adott szavazatok mindegyike érvényes volt, a képviselõjelöltekre adott voksok között három érvénytelent találtak.
Az alig 400 lakosú Petriventén júliusban, rendkívüli testületi ülésen - a polgármester távollétében - döntöttek szakmai okokra hivatkozva az önfeloszlatás mellett. A polgármesterrel együtt öttagú testületbõl egy tartózkodás mellett hárman szavazták meg az egyik képviselõ felvetését.
Trojkó Tamás addigi polgármester az MTI-nek akkor arról beszélt: etikátlannak tartotta, hogy távollétében döntöttek a képviselõk az önfeloszlatásról. A jegyzõ azonban azt mondta, törvényes volt a döntés.

 

MTI - Kanizsa2013-11-25 07:28:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül