Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320155    
Honlapkeszites

Ipari park és a vállalkozások
Azért választotta Dr. Fodor Csaba, Tóth László MSZP-s önkormányzati képviselõ és Lelkó Tamás, a pénzügyi bizottság MSZP-s tagja az Ipari park bejáratát sajtótájékoztatójuk helyszínéül, mert kedvezõtlen jeleket tapasztaltak. Többször kérték segítségüket az ottani vállalkozók, akik úgy érzik, az elmúlt két évben az önkormányzat nem támogatta sem az ott dolgozó, sem a betelepülni kívánó vállalkozásokat a kampányszólamok ellenére sem.

Az MSZP-s képviselõk több alkalommal megnézték és meghallgatták az infrastrukturális problémákat, különösen az utakkal, a közvilágítással és a szennyvízelvezetéssel kapcsolatos gondokat. A vállalkozók véleménye szerint úgy tûnik, a szocialista frakción kívül talán senkit sem érdekel a sorsuk. Úgy érzik, sem az önkormányzat, sem az önkormányzat kft-je, amely arra hivatott, hogy a vállalkozók érdekét szolgálva végezze a tevékenységét, nem törõdik velük. Nemhogy nem segítik, hanem akadályozzák õket. A jelen erõviszonyok közepette csak azt tudják tenni – hangsúlyozta Dr. Fodor Csaba a frakció nevében, hogy egy vállalkozói fórumot kezdeményeznek, ahol elmondhatnák azokat a gondokat, amelyek feszültséget jelentenek mind az önkormányzat, mind a kft. között. Ezen kívül még azt javasolták, az önkormányzatnak felül kell vizsgálnia a közmûfejlesztési hozzájárulás tekintetében hozott rendeleteit, mert egy újonnan induló, betelepülõ vállalkozást nem biztos, hogy sokmillió forintos kötelezettségre kellene rábírni, ami nem is jogszerû. Továbbá a közgyûlés gondolja át az összes adójogszabályát, kifejezetten az építési adóra vonatkozó rendelkezéseit a vállalkozások segítése érdekében.
A sajtótájékoztató másik témájaként örömmel jelentette be, hogy a korábban tett ígéretüket komolyan gondolták. Minden lobbi lehetõségüket kihasználva segítettek a hivatal által jól elõkészített közösségi közlekedési infrastrukturális pályázat elbírálásánál. Így a 23 autóbuszváró korszerûsítéséhez szükséges 84 millió forintos beruházás megvalósításához 75 millió 901.028 forintos támogatást nyert a város.
G.G.


2008-10-10 09:29:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül